ПЪТИЩА: Изложба на Васил Докев

ПЪТИЩА: Изложба на Васил Докев

На 19 май 2018 година от 18:30 часа в пространството на галерия "Етюд" ще се открие самостоятелна изложба на художника Васил Докев, организирана в негова памет и по повод на неговия 80-годишен юбилей...

В настоящата експозиция ще бъде представена подбрана част от живописните произведения от късния творчески период на автора. Те са резултат от неговото дългогодишно търсене и своеобразно пътуване в света на изобразителното изкуство. В тях личи копнежът му да твори без ограничения на жанрови, стилистични и технически рамки, да поема по различни пътеки на експеримента и да създава свои правила на рисуване.

В картините от този период, до любимите на Васил Докев старобългарски знаци взаимствани от фолклора и свързани със смисъла и кръговрата на живота, присъстват хармонично и в един общ свят изображения на хора, животни, птици, митични същества и светци, както и фантастични създания. Всички тези елементи художникът използва само като тласък и основа за импровизациите и построенията на своите живописни произведения.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.