Следва

Walk it, talk it! #THE STREET IS YOURS

Стил урок на седмицата: Color Block

Colors, colors everywhere

All fashion преди 5 години

Color blocking като маниер на стилизиране влиза в чести, ако не и постоянни интерпретации за сезона и от страна на големите имена на дизайн сцената, и от по-консуматорската модна част, а именно стрийт стайл елитът. Комбинирането на два или повече цвята в един аутфит заема особено централно място в случващото се в модата още от есенно-зимния сезон, а сега, с нови сили, се отправя и към пролетно-летния.

Marni Пролет/Лято 2018-та

Oscar de la Renta Пролет/Лято 2018-та

Подобно на тенденцията от зимата, и тук една от основните посоки за разглеждане е изборът и богатото съчетаване на ярки тонове, които сами по себе си биват тенденция за Пролет 2018-та.

Втората и също толкова важна посока обаче е различна от видяното през изминалите месеци - освен с ярък цвят, смело можем да съчетаваме елементи в пастелни десертни тонове, които също попадат в богатия спектър тенденции за сезона.

Разбира се, вариантът за миксиране на силни и пастелни тонове в една визия също е особено удачен вариант. Цветът на 2018-та - виолетово изглежда още по-впечатляващо, когато е съчетан с по-нежната си интерпретация в лавандулово. Подбирането на тонове в сходната гама само по себе си е предпазлив начин за впускане в иначе смелото стрийт стайл движение.

Важен момент в цялата тази игра на цветове представляват аксесоарите. Понеже изобилието на цвят заема много място във визията, то нека аксесоарите не биват прекалено натрапващи се, за да избегнем създаването на хаос - чифт цветни обувки или структурирана чанта са абсолютно достатъчни за една добра и отлично завършена визия.

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 23 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.