Следва

Breakfast, please

Resort 2019: Valentino

Барок, Пазолини, ангели, езичници - във всичко това е скрита красотата на Рим, като базис за новата колекция отразяваща тогавашната буржоазия по модерен начин...

Runway преди 5 години

Преди година Пиерпаоло Пичоли обиколи Ню Йорк, представяйки колекция Valentino повлияна от улицата, осемдесетте и хип-хопа. Този път за резортните дизайни, креативният отново се завръща към стрийт духа, но не къде да е, а в родния си Рим през 70-те години.

Цялото, под форма на колекция, ориентира погледите към всекидневния еклектизъм: блейзър с 70-тарска кройка, копринени ризи, дънкови къси панталонки, ресни, пончо… Така обединени, формите варират в поредица различни луксозни тъкани, между които разпознаваемите за марката коприни, габардин, кожи, деним и кашмир.

Относно визуалното възприемане на материите, този път Пиерпаоло гради завладяващата колекция върху едноцветна и флорална принт основа, допълнена от либерално-въображаема употреба на архивни лога на Valentino и графични надписи. Аксесоарите са масивни, стриктни и стрийт, давайки още по-голяма доза небрежност в поведението.

Както винаги, цветовата гама за колекцията, обединява основните емблематични за марката цветове: червено, бяло, черно и кафяво в няколко тона, подкрепени от сини, розови и пастелни нюанси.

Героините от римските улици облечени във Valentino, разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.