Следва

„Нов политически плакат“ на НХА

ЗНАК & ЗМЕЙ

Изложба на Албена Лимони & Костадин Кокаланов...

Events преди 5 години

Изложбата представя илюстрации и калиграфии след книгата "Митически песни, Българско народно творчество", издадена от "Ерове", 2017 г. Експозицията е организирана в две части - оригинали, създадени специално за събитието и фрагменти от разработването на книгата, бързи скици и калиграфски търсения.

Сюжетите засягат българската митология – змейове и самодиви в образна и калиграфска форма. Във вечерта на откриването ще се прожектира видео от процеса на работа на двамата творци.

В периода на изложбата ще има налични бройки от книгата.

Откриване - 23ти май 18:30 часа
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?