Следва

Да или Не: Новата прическа на Мила Кунис?

Аналитично: Тhe body language на кралската сватба и какво го отличава от този на предната

Еуфорията от кралската сватба все още ни държи...

Celebrities преди 5 години

Очаквано е по време на сватбената церемония да се нарушат някои правила и традиции на дворцовия етикет, но Хари и Меган пристъпиха едни от главните, а същевременно и непознати за мнозина. По принцип младоженците нямат право публично да показват привързаност, но въпреки това те бяха хванати за ръце през цялото време. Това е първият "гаф", забелязан по време на кралската сватба, според експерти.

Вниманието на публиката бе приковано и от факта, че булката реши сама да мине половината от пътя до олтара, след което бе придружена от свекъра си - принц Чарлс. Също така протоколът бе нарушен със самото поведение на шестия престолонаследник - младоженецът не бива да гледа булката, докато тя върви към олтара.

Абстрахираме се от етикета, протокола и допуснатите грешки, и насочваме вниманието си към другата, по-интересна тема. Критици от цял свят правят сравнителен анализ между сватбите на Уилям и Кейт и тази на Хари и Меган. Ето го и него...

Освен стъпките по стълбището на новата херцогиня, отличени с доза несигурност, притеснение и дискомфорт спрямо доминантното дефилиране на Кейт през 2011 година, още няколко детайли от взаимоотношенията между младите приковаха внимание.

Следвайки анализите на Patti Wood, експерт по невербално общуване, се е забелязало голямото безпокойство на Хари, познат като спонтанен и свободен в изявите си млад мъж. Съдейки по първите впечатления и езика на тялото, можем да заключим, че Хари, опитвайки се да притъпи емоциите си, докосва и прехапва устните си, докато леля му, Лейди Джейн Фелоус /сестра на майка му/, чете Песента на Соломон, а Принцът обръща тяло към булката в знак, че иска да бъде по-плътно свързан с нея.

От друга страна, Меган излъчва несигурност и прекалена съсредоточеност върху формалностите и налагащото се кралско поведение.

Следвайки маниера на ръцете, оказва се, че те са истински индикатор за техните емоции. Докато си дават обещания, Хари притиска палците си надолу към ръцете на Меган. И докато тя се опитва да доближи дланите си към неговите, той управлява ситуацията с палци. Това е неговият начин да каже "I got you", като в детските игри. Също така необичайната среда и ситуация кара Хари през цялото време нервно да търка ръцете си.

Преди седем години, когато принц Уилям и Кейт Мидълтън даваха обещанията си, нещата изглеждаха съвсем различно. Като начало, двойката не се държеше с две ръце, Кейт протяга ръка към Уил, посочвайки, че той води, а тя ще го последва, където и да отиде.

След официалното „ДА" – излизайки небрежно и свободно от параклиса като херцог и херцогиня на Съсекс, Меган е много доволна от този сюреалистичен момент, докато Хари е напълно „омагьосан” от нея. Освен силното общуване с очи, по време на първата целувка, двойката приближава раменете си много близо един до друг, което говори за това колко е голямо желанието им да са близки дори в такъв публичен момент.

Когато Уил и Кейт излязоха като брачна двойка на балкона на Бъкингамския дворец, те също излъчваха любов с очите, въпреки сковаността на фигурите и физономиите им. Интимният момент е повече формалност, отколкото нещо друго. Когато гледаме в лицето на Кейт, разбираме колко щастлива е тя, но също така очевидна е съсредоточеността й към правилата и жестовете. Със знанието, че Кейт вероятно е следващата кралица, можем напълно да разберем и защо изглежда така.

Едно е ясно: двете сватби са пълни с чиста, истинска любов, а това е целта, нали? Като изключим анализите, експертите са съгласни, че светът не е виждал любов като на Хари и Меган от доста време.

Да живее любовта, формалностите всъщност нямат никакво значение.  

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.