Следва

Breathtaker - Mango

Trend Report - Циганско лято

Ексцентричните лутания на модата между лудите, малко нелогични 80-те и очарователните, романтични и...

All fashion преди 14 години

Ексцентричните лутания на модата между лудите, малко нелогични 80-те и очарователните, романтични и синхронизиращи линии на 40-те тази есен премахнаха всякакви ограничения в съчетаването на цветове, материи и форми.

Така кожа, вълна и дантела се озоваха не само на един подиум, но и съчетани в едно, същото се случи с широките рамене, диплите и обемните бижута, а флоралните мотиви и наглед несъвместимите цветови комбинации вместо да си отидат с лятното почистване на гардероба, останаха да допълват изобилието от тенденции този сезон.

Marc Jacobs е най-добрият пример за това модно явление, след като колекцията му есен зима 2009-10 успя да предизвика почти психологически стрес, започвайки със спокоен сив пуловер, преминавайки през малките неонови акценти и завършвайки с истински фурор от ярки цветове, лъскави елементи, цветя, точки, райета. Истински панаир, но не на суетата!

Подобен експеримент със силните елементи прави Balenciaga, където изненадата е в пищните рокли с големи рамене, драперии и ярки флорални мотиви, в комбинация с черен чорап на плътни точки или други мотиви.(на снимката горе)


Louis Vuitton, Zac Posen, Marc Jacobs

Да не говорим, че табу съчетания като жълто и сиво, розово и червено или синьо и зелено вече не са проблем, стига да имаш достатъчно въображение.


Dolce&Gabbana, Louis Vuitton, Jason Wu

И сякаш в крак с предстоящото циганско лято, есенните тенденции ни подсказват да се забавляваме напук на надвисналата заплашително над главите ни финансова криза.
 

More All fashion