Следва

Resort 2019: Dsquared2

We love: Импресионизмът в мъжкото Off-White

Men’s Pre-Spring Collection...

Runway преди 5 години

Импресионизмът - навсякъде и във всичко! Това е вдъхновила новата пре-пролетна колекция на мъжкото Off-White или поне така твърди Върдил Абло.

Креативният симпатично е вклеймил в дизайните си принт от картина на Едуард Мане, рисувана през 1874 година в студиото a.k.a. лодката на друг именит художник Клод Моне.

In between: Чудим се, дали Абло ще се инспирира от френското изкуство по онова време и за новите пролетни колекции на собствената си марка Off-White и Louis Vuitton, на която съвсем скоро застана начело, които ще бъдат представени на 20 и 21-ви юни в Париж?

Реално, няма да е лошо, тъй като импресионизмът и стрийт влиянието в модата, честно казано, имат доста общо. Критиците на Мане и Моне често са наричали работата и цветовете, които използват "вулгарни" и твърдели, че артистите дори не могат да рисуват. Back in our days, фешън гурутата редовно обвиняват по-директните и драстични дизайнери, като Абло, в изявена игра на извращения с модата.

Ясно е, свързва ги едно: и те, и той обичат да нарушават правилата, и то доста радикално!

Виждането на уличната мода на Върджил определено е дръзко, но дали почитателите му ще яхнат и този хайп и ще изберат да носят Мане?

"Имам нужда от принтове и идентичност, които са... как да го кажа... по-романтични! Чисто индустриалното е вече зад гърба ни, време е да го пречупим през друга призма", споделя за новите си дизайни Абло.

Деним яке с принт от френски импресионист, все по-малко графични лога, изпръскани с боя груби дънки, пухени якета с patch-work & още от колекцията в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.