Следва

Resort 2019: Roberto Cavalli

Resort 2019: Dsquared2

Спомени от 80-те и лудите тинейджърски години в Торонто...

Runway преди 5 години

Новата резортна колекция за 2019 година на Dsquared2 е препратка към крейзи времената на двамата дизайнери. Вдъхновени от родния си Торонто, носталгията към тинейджърската свобода и безпроблемното време, те създават колекция, носеща името „Софистициран пънк“.

Пънк препратките добавят леко провокиращо настроение чрез неконвенционални съчетания на форми и стилистики, както в дамските, така и в мъжките ансабмли.

Стрийт, милитъри, елегантното и бунтарското разгледани с пънкарски прочит, дизайните са изобразени от множество материи: памучен каучук, вълнен тартан, кожи, шифон, винил, деним и дантела, декорирани с галони, ленти, ципове, ремъци, колани и графични щампи. Като аксесоарно решение, дизайнерите отново наблягат на винаги небесно високи токчета и масивни мъжки обувки. Чантите са обемни, стрийт и шик.

Водена от младежкото и секси настроение, колекцията обхваща цветовата гама, започвайки с черното и бялото, маслинено зелено, синьо и, разбира се, завършвайки с пънкарско червено каре. Относно множеството декоративни закопчалки и ципове, креативното дуо дава интересна и леко feminist препратка: „...Тя може да е откопчана или „отключена“. Ключовете са в нея“

Разглеждаме пънкарските бунтари на Dsquared2, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.