Следва

Да или Не: Masculine шикът на Виктория?

Истории от живота: Шерилин Саркисян ЛаПиер Боно Алман

Име, дълго и загадъчно, разказващо за всичко преживяно за 72 години…

Celebrities преди 5 години

Поглеждаме Шерилин и виждаме жена, изживяла и все още живееща повече от вълнуващ живот, а загледаме ли се зад звездните фасада, имидж и реноме, ще открием и жената, чийто живот не е изцяло партита, червени килими и престижни награди. Ще видим миналото, което е, меко казано, динамично. Шерилин, по-позната с артистичния си псевдоним Шер, има повече от 4 десетилетия успех на музикалната, театрална и филмова сцена - кариера, дефинирана както от множество падения, така и от впечатляващи и неочаквани завръщания, но най-вече от нестихваща устременост.

Родена в Ел Чентро, Калифорния, в семейство с изцяло отсъстваща бащина фигура, въпреки осемте брака на майка й. Препитанията на майка й идват от непостоянни музикални участия и няколко малки театрални изяви. Това е животът в очите на Шер от ранна детска възраст и вместо отчаяние, тя изпитва същинско удоволствие в това да наблюдава майка си на сцената. На 16 дислексията, от която страда Шерилин, се оказва прекалено изтощителна и се налага да напусне училище, след което напуска и дома, за да се отдаде на мечтата си – актьорското майсторство. Едва на 16, Шер напуска родното място и се мести в Лос Анжелис, където записва интензивни актьорски курсове. В нейните очи тази промяна е едно ново начало, дори съвсем нов живот, като не предполага съвсем точно какво я очаква. Година след началото на този „нов“ живот, Шерилин се запознава с мъж на име Сони Боно, който впоследствие изиграва по-голяма роля в развитието й от всичко останало. Двамата се запознават в кафене, посещавано основно от звезди. Шерилин е никоя в този свят – безработна и отчаяна за работа, докато Боно е пълна противоположност на това – утвърдил името и позицията си в звездните редици, той е самонадеян и много известен. Малко след запознанството, Шер се привързва неистово към Сони, двамата дори заживяват заедно, като в началото отношенията им са единствено платонични и касаят подялбата на общо жилище. Любовта обаче се случва и излиза наяве, след като майката на Шер се намесва, опитвайки да ги раздели /все пак дъщеря й е на 16, гаджето - на 29/. Вместо протест, двамата признават чувствата си пред всички. В биографията си „Първият път“ Шер разказва, че Сони Боно е голямата любов на живота й, а цялата им голяма любовна история четем тук.

Шер е считана за модна икона и иноватор от началото на кариерата си, което, за добро или лошо, остава като нейно определение през цялата й кариера. Широките разноцветни панталони, оскъдните горни дрехи, рошавите коси и кожените елеци са комбинирани невероятно атрактивно от брюнетката, съответно феновете постепенно я издигат в култ. 

Славата на Шер расте и расте, но личният й живот, в частност семейният, се тресе. В същата си биографична книга Шер разказва, че в определен период от живота й, щастието се превръща в маска, която носи само на сцената, но в действителност има чувството, че всичко наоколо й се разпада. Дъщеря й Частити страда от прекомерното внимание, идващо отвън и всичко започва да изглежда като зловещ капан, от който не може да намери изход. Тази турбуленция води до развода на звездното дуо Сони и Шер, който от своя страна предизвиква още по-голяма вълна от медийно внимание. С времето, като всичко друго, нещата се уталожват, и двамата продължават, всеки по пътя си, но оставайки свързани завинаги. Заради общото дете, но и заради силните чувства, преминали, но преживени недабравимо. 

Макар и прекратен, проблемният брак бута певицата и актриса в хаотични действия и сякаш бележи съдбата й с нещастие. Следва бърз и кратък брак с Грег Алман, чиято зависимост към алкохола и хероина водят до фиаското на този опит буквално дни след сключването на брака, като Шер в върната в начална позиция – безработна и сама, и майка. Лошият й имидж и всичките й грешки са грижливо трупани и оповестявани от таблоидите, което прави шансовете за ново начало на 33-годишната Шер все по-малки – не се намира дори един човек в Холивуд, който да й подаде ръка. Просто никой не я иска.

За щастие, амбицията на Шер е дотолкова плътна и осезаема, че не само я спасява, но и поставя началото на чисто нов етап в живота и кариерата й – извикана е на кастинг за „Silkwood“, в който играе с Мерил Стрийп. Шер има много ясен спомен от премиерата на продукцията в Ню Йорк: „Никога няма да забравя тази вечер. Когато водещият каза моето име, изброявайки участващите, публиката просто се изсмя. Но не можеш да се бориш с това – естествена реакция е. Не можеш да се сърдиш.“

Хората, които подценяват Шер в онзи момент, много скоро съжаляват за липсата си на усет - Шер е номинирана за Оскар за изпълнението си в „Лунатици“, а до 1987-ма набира такава скорост, че се снима в три филма едновременно. Превръща се в основна мишена за папараците и главна тема във всеки вестник и таблоид. На 41 години, след четвърт столетие в шоубизнеса, Шер най-накрая съвсем заслужено е на върха, не само на своята кариера, но и в  Холивуд въобще. С малко помощ от хирургическия скалпел, тя продължава да е една от най-екстравагантните и красиви жени на звездния небосклон.

Тъй като успехите й като актриса не са достатъчни, стигаме до друг златен период за Шер – 90-те, които бележат съвършено нова декада в звездната й кариера. „If I could turn back time“ отваря музикалната сцена за неспирната Шер, а последвалото е небивал успех, редица престижни награди и върхове в музикалните чартове.

Новината за смъртта на Сони Боно след инцидент на ски през 1998 г. я сломява до такава степен, че никой не чува гласа на Шер близо 5 години. Тъкмо когато повечето критици я отписват напълно като „отминала“, Шер разтърсва за пореден път музикалната сцена с албума „Believe“ - нов ярък връх по неравния път, по който се движат кариерата и животът й. До днес няма човек, който да не настръхне от страховитите й вокали в „Burlesque“, съвсем отделен е възторгът, който изпитваме при всяка нейна поява на червения килим, защото Шер може и да е на 72, но продължава да се облича и да се чувства като 27-годишна.

Шер е неуморна, магнетична и невероятно обаятелна без значение от възрастта. Въобще можем ли да кажем нещо за нея, което вече не е казано от друг? Телевизионна звезда, носител на наградата на Академията, абсолютна музикална сензация, диско дива, модна икона и не на последно място, прекрасен и подкрепящ родител… дори след всичко изброено не съумяваме да поберем магията Шер в думи. Много ни допадна едно определено изказване за нея, затова и ще завършим с него: „Учените може би никога няма да разберат кой е бил първият човек на Земята, но едно ще ви кажем със сигурност - Шер ще е последният, стоящ прав и непокътнат...“

More from View Sofia

Господарката на кристалните обувки: коя е Амина Муади и защо звездите я обожават

Celebrities преди 1 година

Звездният дизайнер Амина Муади е в центъра на скандала: западните таблоиди съобщават, че именно тя е причинила раздялата на рапъра A $ AP Rocky и бременната Риана, с която момичето има топло приятелство от дълго време. Докато феновете на двойката очакват с надежда опровержение на тази новина, ние решихме да припомним с какво стана известна светската дива и как успя да спечели любовта на всички големи световни звезди.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 12 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.