Следва

Край с класическия тренч на Burberry

Resort 2019: Haute мъжкараните на Dior

„Омъжи се за (в) мен!“...

Runway преди 5 години

Откакто „пое“ юздите в Christian Dior Мария Грация Кюри съвсем успешно прекроява стилистиката на къщата по своите феминистки ценности и възгледи. Дизайните й са създадени, ако не да създават революция, то поне да облича борците за такава. Кюри се вдъхновява от историята и създава модели за Instagram поколението. Последното й вдъхновение за Resort 2019 идва от Ла Ескарамуза – осем необикновени родео ездачки от Мексико, които са и специални гости на ревюто, откривайки и закривайки го, с едно от най-популярните си изпълнения. Ефектът от галопирането под звуците на специалното живо инди рок изпълнение е достатъчно земен и до голяма степен фантастичен.

Същото може да се каже и за забележителните рокли, които Мария Грация създава за клиентите си – рокли от памучна дантела, бродирана с допълнителна дантела, миниатюрни дървени мъниста, тюлени вързопчета. Ефектът е и фолклорен, и изтънчен. На фона на всички удивителни рокли не можем да пропуснем факта, че една ни прави особено впечатление – изработена от поне четири различни вида дантела с дълг ръкав и високо поло деколте, която нашепва „Омъжи се за (в) мен!“

Освен изобилието от фолклорни мотиви, други стилистични препратки, които откриваме в Resort колекцията са актуалният точков десен и плисетата, еднакво присъщи на стрийт стайл секцията и на историята на къщата Dior.

Всички магически творения на Кюри разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.