Следва

Кофти логоманията на Pretty Little Thing

J.Crew: "И аз съм феминист"

Отново скандал...

All fashion преди 5 години

Тишърт от детската серия на J. Crew е повод за скандал в интернет пространството. Дискусията е толкова ожесточена, че е на път да се превърне в политически упрек към бранда заради поставения слоган. Въпросният надпис, разположен върху розов тон, гласи: "И аз съм феминист", а проблемът на част от публиката е, че тениската е предназначена за момчета.

Едната страна на спора твърди, че J. Crew се възползва от политическото напрежение през изминалите месеци, а именно борбата за равно заплащане между половете, #MeToo и #TimesUp движенията, както и цялостната политика на Тръмп, който е категоризиран всеобщо като сексист.

Други обаче настояват, че феминизмът се отнася само и единствено за равенството между половете и е ценност, на която следва да учим децата си. Следователно тук посланието на тишърта се възприема положително.

Независимо от политическите и чисто човешки възгледи, някак намираме за странно и дори глуповато да се вдига толкова шум около детски тишърт, създаден така или иначе със замисъл за повече продажби...

More All fashion