Следва

Истина е! Даян е бременна

Welcome on Board: Решението на проблема е самолетен билет

Приветстваме на борда всички влюбени, разлюбени, мечтаещи, копнеещи, очакващи, наранени, наранили, бягащи, опитващи се да забравят...

All About Life преди 5 години

В това странно за съществуване време става ясно, че единственото важно за човек е като какъв се самодефинира. Е, и ние си слагаме етикет: пътешественици, мечтатели, авантюристи. Постоянно разучаващи нови дестинации, търсещи нови изживявания, надяващи се на най-доброто,… но очакващи най-лошото. (Нали така беше? Hoping for the best, but expecting the worst…)

Каквото и да казват за ранното планиране, само ние знаем каква е тайната – визуализацията. Да си признаем, много ни бива и, за да не похабяваме таланта си, го споделяме с вас – набелязваме дестинация и каним всички. Омагьосани от райското кътче на средиземноморския бряг, Анталия, съчетаващо достатъчно история, че да задоволим романтичното си светоусещане и точната доза модернизъм и съвременност, за да подхраним естетическите си нужди, запазваме билетите без да губим време в размисли. Почти неусетно побираме всички предмети от първа необходимост – бански, парти рокли, най-вдъхващите увереност високи обувки, котешките очила и новата сламена шапка с гигантска периферия, ако не в дежурния сет на Vuitton, то поне в любимия пъстроцветен куфар, който предано ни следва на всяко пътешествие. Тръгваме.

Съюзниците са важна част от планирането, а нашият е по-изискан и елегантен, отколкото някога сте си представяли. Въобще… няма каприз, който Turkish Airlines да не може да задоволи – първокласно обслужване, комфорт и сигурност, а ако досега не сте се мислели за холивудска звезда, то на борда това ви е гарантирано. Настанили се удобно и затегнали коланите вече почти усещаме вкуса на предстоящото. Посреща ни най-любезният екипаж, намига ни строен стюард, никакви забележки и към симпатичния пилот, който мернахме за части от секундата. Turkish Airlines има политиката да приветства всички на борда си – мъже, жени, деца – обръща внимание на всеки. Чуваме: Ladies and gentlemen, and dear children, welcome on board…

Позволяваме си да добавим последни щрихи към обръщението и приветстваме всички – влюбени, разлюбени, мечтаещи, копнеещи, очакващи, наранени, наранили, бягащи, опитващи се да забравят – добре сте дошли да откриете и вие това, което търсите, заедно с нас. Има ли по-добро универсално решение на проблем от самолетен билет?

Маршрутът: София-Истанбул-Анталия. Общата продължителност от 4 часа (или две чаши шампанско) не ни плаши, а краткото прекъсване за прекачване на летище Ататюрк, е дори вълнуващо, защото имаме достатъчно време да се насладим на бизнес лаунджа, достъпен за всички пасажери на бизнес класата, за който сме слушали то-о-о-лкова много. Кратка почивка за фреш, турско кафе и баклава, чиито калории не броим, защото сме на неутрална територия. Следваща спирка - Анталия. Продължаваме.

Полетът приключва толкова бързо и неусетно, колкото и втората чаша шампанско (изчислихме ги с изумителна точност). За приповдигнатото настроение обвиняваме кристалните чаши bubbly течност, но за небивалия комфорт държим Turkish Airlines за единствен и абсолютен отговорник.

По презумпция избираме най-доброто място в гордостта на европейските и турските курорти – хотел Regnum Carya Golf&SPA, който приемаме за наш средиземноморски оазис през следващите няколко дни. Намираме нещо особено удовлетворяващо в разходките си из резорта – препълнен е с хора, но стига да поискаме, може да се усамотим във всяко кътче на този Рай, да гледаме, наблюдаваме, разучаваме, философстваме… такива, типично женски работи. Каквото и да сме тръгнали да търсим, там има от всичко по много – абсолютна експлозия от вкусове, слънчеви плажове, майстори на коктейлите, изумителни гледки и първокласно обслужване, придружено от усмивка, независимо от молбата.

Ако по някаква случайност закъсняваме с резервиране на апартамент с магическа гледка в Regnum Carya Golf&SPA, веднага използваме някой от двата си не по-малко желани backup плана – IC Hotels Green Palace и Caliota Luxury Resort, с които, въпреки че изневеряваме на първоначалния си избор, не изневеряваме на усещането за уют и афинитета към луксозни преживявания и престой. Достатъчно предвидливи сме, че да имаме едно наум с допълнителен, четвърти, резорт, който си е истински палат –Kaya Palazzo. Просто обичаме да имаме избор…


 IC Hotels Green Palace


 IC Hotels Green Palace

Отправяме се веднага към плажа и се отдаваме на приказката, наречена Анталия. Припомняме на всичките си спътници в това пътешествие влюбени, разлюбени, мечтаещи, копнеещи, очакващи, наранени, наранили, бягащи, опитващи се да забравят – привличаме това, което искаме, бидейки това, което искаме. А вие купихте ли вече билет?


 
Caliota Luxury Resort


 Caliota Luxury Resort



Turkish Airlines бул. Цар Освободител 14

More All About Life