Следва

След 9 години: Борис Бекер се развежда!

Облизваме си пръстите: StrEAT Fest 2018

Втори Бакхус StrEAT Fest на 9 и 10 юни, Женски пазар. По-голям, с повече изложители и за повече дни!

All About Life преди 5 години



През уикенда калориите не се броят. Това е неписано, но ВЕЧНО правило, което важи за всички ни! Честно да си кажем, не ни интересува дали сме на диета или дали вие сте на диета, защото другия уикенд - 9 и 10 юни, уточняваме, за да не пишем неизвинени отсъствия, сме на фест с мнооооого храна и НЕяденето е строго ЗАБРАНЕНО! Вадете широките дрехи и се подготвяйте и псичихически, и физически, защото няма да устоите на изкушенията, които са ни подготвили....


Най-горещата кулинарна точка в София това лято ще бъде на Женския пазар на Бакхус StrEAT Fest. През целия уикенд на 9 и 10 юни от 10 до 22 ч. между ул. “Цар Симеон” и ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, “Бакхус” ще превърне локацията в мечта за всеки ценител на добрата храна, напитки и продукти.

Миналата година станахме свидетели на огромния интерес към първия български уличен гурме фестивал - StrEAT Fest. Дойдоха над 7000 души в рамките на феста и над 12 000 в района в деня на събитието. Този юни “Бакхус” правят второ издание, готови да посрещнат повече хора на по-голяма площ и с повече изложители. Специално подбрана селекция от 70 участника, ще бъде представена на всички посетителите на феста. Мястото е разделено на различни зони, в които гостите ще могат да опитат висококачествени продукти: разнообразни храни, приготвени на място от известни столични ресторанти, занаятчийски вина, карфт бири, коктейли, сладкиши, джелато, специално кафе, селекция от продукти на български производители и още. За децата ще има специален кът с аниматори, подсигурен от IKEA, а джаз банда, оркестър и група диджеи ще осигуряват добро настроение през двата дни.



“Не може да се съмняваме: това, което хората ядат на улицата, е най-сигурният знак за нивото на кулинарна култура и посветеност. Тя е и най-добрият ориентир за местните гастрономически традиции, и дали ги има изобщо”, споделят организаторите на феста. Тяхната мотивация да създадат StrEAT Fest идва от посещението на различни пазари в повечето западно-европейски градове, където всеки уикенд пазарът се превръща в празник - изобилие от продукти, весели търговци, прясно приготвена храна, различни напитки и приповдигната атмосфера. “В България имаме пазари, но нямаме подобна пазарна култура. Искаме да превърнем преживяването “на пазар” в съвсем ново усещане. Целта е това събитие да се случва все по-често и да даваме пример и за други подобни изяви. Търсенето е голямо и има смисъл да се развиваме в тази посока и да представяме все по-разнообразно гастро-изживяване”,
разказва Джиджи Лагадинова, главен редактор на “Бакхус”.


Ключова част от фестивала ще бъдат двете зони с 15 избрани ресторанти, които ще адаптират менюто си за “улицата” и ще предложат на посетителите типични ястия от различни национални кухни: тайландска (Royal Thai), японска (Hamachi-ni), френска (L'Instant Boutique & Catering), италианска (Da Bono focacceria pizzeria), модерна българска кухня (Ресторант Космос), турска (Turquoise), корейска (Ресторант Кореа), средиземноморска кухня (Ресторант Mediterraneo) и още “Щастливото прасе”, “Фабрика Дъга”, Ribs Brothers, Street Chefs, Rolling Dogs, HRC Академия. “Бакхус”, заедно с партньорите на събитието Kaufland ще участват със съвместен щанд в зоната, на който гост-готвачи ще приготвят още изненади от кулинарната географска карта - Митко Шопов от Food Conection, Яти от индонезийски ресторант Yati’s Cooking и Сандо от Chilli Hills.

За любителите на виното, в зона “Вино” ще може да се дегустират и закупят вината на Асоциацията на независимите лозаро-винари БАНЛВ, като техни представители със самостоятелни щандове ще бъдат “Вила Мелник”, “Братанови”, “Иво Върбанов”, “Росиди”, повече за останалите участници ще откриете на сайта streatfest.bg в раздел “вино”.
За преследвачите на карфт бира, Каnaal и Crafter ще представят разнообразна и подбрана гама от крафт марки. Hills Beer и “Витошко Лале” ще ви запознаят с марката си, а партньорите на фестивала Stolichno ще участват освен с бира и на щанда на Rolling Dogs със специално предложение,

В “Сладко&Солено” ще има опитаме хляб с квас и сладкиши на Хляб&Soul, сладоледени смутита и сокове от Frudada, джелато и сладки от “100 грама сладки”, Cakey Bakey изкушения, сладолед от Coppa della Maga, емблематичния черен хляб, кроасани със сьомга и още вкусотии от “Братя Хлебари”.

В Зона “Производители” ще бъдат представени изложители с висококачествени сезонни, месни и опаковани продукти. Сред участниците са “Майстори Месари”, Food Folie, 11 Meats, лютиви сосове Chilli Hills, Go4Raw, Rosey’s mark, “Разядко”, Delishu и други.

Водните барове на събитието ще бъдат представени от партньорите на Бакхус - Acqua Panna & S. Pellegrino в двата края на фестивала.

За лятна разхлада ще има обособена бар зона с джин-бар, разнообразни предложения от One More Bar и коктейли от Bulleit.

Специално кафе за освежаване от Chucky’s и Percolate ще може да се опита в двата края на феста.


Огладняхте ли? А усещате ли жажда? Ние да и нямаме търпение да се пренесем в света StrEAT fest-a. Броим дните до 9-ти. Десет са! Очакваме ви там!

За нова информация и още подробности следете сайта: www.streatfest.bg 
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.