Следва

The best of Resort 2019 /засега!/

Resort 2019: Gucci

Ritual aliens...

Runway преди 6 години

Микеле си е Микеле, каквото и да го говорим. Креативният на Gucci за пореден път ни направи свидетели на запомнящо се модно дефиле. 114 дизайна поднесени по онзи откачен, дързък и никак не фин начин, с който сме свикнали от известно време.

Ризорт, ама не съвсем, точно както и го очаквахме. Големите ретро почти диоптрични очила, шаловете на баба с принт, сандалите с чорапи - всичко е на лице отново!

Prints on prints е на пиедестал. Аксесоарите, разбира се, и те. А чантите - чантите са един път, особено новият tote дизайн, специално проектиран с удобни джобчета, в които да втъкнете тези така популярни Gucci Princetown slippers.

С несравнимата си способност да олицетворява поп културната античност, снощи Алесандро настани друга извънредна интерпретация на Гучиленд в Арл, Южна Франция. Шоуто, разбира се, проведено afterdark бе озвучено от камбани и глуха музика, а горящи огньове "прегръщаха" котешката пътечка.

Ризортна колекция изцяло обърната към пост-половите поклонници на модата, а на пламтящата писта видяхме всичко: от кадифена рокля украсена с мънистени ребра и гръклян до седемдесетарски костюми с изящни панталони, английски туийд, ресни, блестящи наметала, тога рокли, leggings със слоган MEMENTO MORI & още, & още...

Всичко от това леко, но много плътно усещане, толкова популярно между феновете на sci-fi и хоръра, което дойде на преден план по възможно най-съвременния начин, намираме в галерията горе>>>

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 2 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.