Следва

L’ОREAL представи смарт огледало за красота

Храната и борбата с бръчките: Какво трябва да знаем?

Тялото няма глас, но говори с помощта на кожата...

Beauty News преди 5 години

Наблюдавайки кожата, може лесно да разберем какво се случва с тялото ни. Всичко, което правим ежедневно и внасяме като храна, оказва голямо значение върху здравето на организма и кожата. Един от най-големите страхове на много жени са БРЪЧКИТЕ.

Тънките линии на лицето отбелязват края на младоста, а нито една жена не иска да ги има.
В борбата с времето жените често използват различни козметични продукти, които обикновено дават минималистични резултати.

Не трябва да изключваеме факта, че един от най-добрите, здравословни и безопасни начини за борба с бръчките е храната.  Кои са точните продукти, които ще помогнат да изглеждаме по-млади?

Риба и омега-3 мастни киселини

Сьомгата, скумрията и други мастни риби са изключително богати на омега-3 мастни киселини, които правят чудеса за кожата. Проучванията показват, че редовната консумация на омега-3 мастни киселини, намалява риска от застаряване на кожата с до 25%. Дори орехите и лененото семе са отличен източник на омега-3 мастни киселини.

Плодове и зеленчуци, богати с витамин С

Британски изследователи, наблюдаващи хранителните навици на над 4000 жени на средна възраст, установяват, че редовната консумация на богати на витамин С храни, намалява риска от бръчки с до 36%. Боровинките са отличен източник на витамин С и антиоксиданти и често са наричани най-добрите съюзници в борбата срещу признаците за старост. Поради същата причина препоръчват се боровинки или портокалов сок за закуска, пресни червени чушки за обяд и броколи за вечеря.

Домати

Доматите са богат източник на витамин С и ликопеновото вещество, което е естествен протектор против рак. Ликопенът намалява увреждането на кожните клетки и намалява зачервяването. За по-голяма абсорбция на ликопен, се препоръчва консумирането на домати със зехтин.

Зехтин

Зехтинът е богат източник на олеинова киселина. Това е една от мастните киселини, които правят кожата еластична. Зехтинът съдържа други важни мастни киселини, които се борят срещу възпаленията в организма, а витамин Е и полифенолите, които съдържа, предпазват кожата от вредните ефекти на свободните радикали.

Ядки

Многото ядки съдържат омега-3 мастни киселини. Като допълнение, ядките съдържат витамин Е и е доказано, че намаляват нивото на "лошия" холестерол.

Зелен чай.

Зеленият чай е важен в списъка, спомагайки за красивия външен вид на кожата. Препоръчват се 4 чаши зелен чай на ден.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЪВЕТИ:

Какао вместо кафе

Много експерти смятат, че кафето допринася за появата на бръчки, защото увеличава нивото на стресовите хормони, адреналина и норадреналина. От друга страна, проучванията показват, че антиоксидантите в какаото предпазват кожата от вредните ефекти на слънцето и подобряват циркулацията на кожните клетки.

Намалена консумация на захар и бял хляб

Въглехидратите увеличават риска от бръчки. Увеличаването на дневната консумация на въглехидрати от 50 грама увеличава риска от бръчки с 28%, според британските изследвания.

More Beauty News