Храната и борбата с бръчките: Какво трябва да знаем?

Храната и борбата с бръчките: Какво трябва да знаем?

Тялото няма глас, но говори с помощта на кожата...

Наблюдавайки кожата, може лесно да разберем какво се случва с тялото ни. Всичко, което правим ежедневно и внасяме като храна, оказва голямо значение върху здравето на организма и кожата. Един от най-големите страхове на много жени са БРЪЧКИТЕ.

Тънките линии на лицето отбелязват края на младоста, а нито една жена не иска да ги има.
В борбата с времето жените често използват различни козметични продукти, които обикновено дават минималистични резултати.

Не трябва да изключваеме факта, че един от най-добрите, здравословни и безопасни начини за борба с бръчките е храната.  Кои са точните продукти, които ще помогнат да изглеждаме по-млади?

Риба и омега-3 мастни киселини

Сьомгата, скумрията и други мастни риби са изключително богати на омега-3 мастни киселини, които правят чудеса за кожата. Проучванията показват, че редовната консумация на омега-3 мастни киселини, намалява риска от застаряване на кожата с до 25%. Дори орехите и лененото семе са отличен източник на омега-3 мастни киселини.

Плодове и зеленчуци, богати с витамин С

Британски изследователи, наблюдаващи хранителните навици на над 4000 жени на средна възраст, установяват, че редовната консумация на богати на витамин С храни, намалява риска от бръчки с до 36%.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.