Следва

Fashion places: Гери Баева

Fashion Master & Николай Божилов = Dream Team

Ники е скромен, нескромно талантлив и много притегателен човек...

All fashion преди 5 години

Винаги на място в Miele Experience center, днес температурата е по-висока от друг път, защото творим редакционна и дизайнерска политика в компанията на новия, високотехнологчен и просто отличен Fashion Master, благодарение на който разговорът ни с Н.Б. върви напълно гладко! 



V.S.: Ники, имаше една стара идея преди години, че да си неизгладен е модерно. Струва ни се, че тезата си беше чисто оправдание да не хващаш ютия. Защо всички твърдят, че мразят да гладят. Ти? 
Н.:
Не без основание, аз също съм от тези хора, отнема време, физическо усилие, но пък добре изгладената дреха показва много повече отношение към визията ти.

V.S.: Лично ние се ужасяваме от варианта, скъпа или поне много любима дреха да пострада от ютията. Съвсем нормален страх, нали?
Н.:
Да, затова е хубаво да имаш елементарни знания за материите и боравене с техниката.







V.S.: Днес сме на гости на Miele, за да тестваме новия Fashion Master на Miele. 5-те неща, които ти направиха впечатление съвсем на прима виста докато тества този нов уред, за който знаем, че е пергектната грижа за дрехите? И петте неща, които те накараха да се убедиш, че след Master-а нищо няма да е същото?
Н.:
Бързо загрява, има страхотна подложка за всякакви материи, добър дизайн, функционала форма на целия уред и страхотна пара. От доста време работя с професионална ютия и парогенератор в ателието, усещането с Мастъра е абсолютно съвместимо.







V.S.: Да разкажем какво гладим днес заедно?
Н.:
Естествено, дрехи на лейбъла NIKOLAY BOZHILOV, част от лятната колекция, вдъхновена от цветовия спектрум.

V.S.: Материята?
Н.:
Памук, вискоза и копринен шифон.



V.S.: Всяка дреха ли обича гладкостта?
Н.:
Зависи, на някои материи им отива да бъдат неглиже, смачкани и с богата текстура.

V.S.: С пълна сила ли важи старата максима, че ни посрещат по дрехите?
Н.:
Вярвам, че все още важи и дори се е обогатила, важно е как изглеждаме, как се представяме в обществото, дори какви снимки качваме, защото дори при първа среща с някого, той вече може да има представа за теб от всичко, което е видял в социалните мрежи.



V.S.: Как изглежда добрата инвестиция в модата?
Н.:
Дреха от качествена материя, с качествен дизайн и много функционални качества.... разбира се, от качествен дизайнер. И необходимото за поддръжката й.

V.S.: Днес с Fashion Master придаваме перфектния завършек на няколко рокли и модела от твои последни колекции. Разкажи ни накратко историята на всяка от тях?
Н.:
Това е колекция SPECTRUM, тя свързва крайности, имам твърди и груби материи, съчетани с нежни и феерични, черно и бяло, в контраст от чистите колърблок цветове. Един балансиран сблъсък на спектъра.





V.S.: Фокусът на тази колекция са цветовете. Защо я направи точно такава?
Н.:
Доста често има определения за мен, че съм доста графичен, така е, такъв съм, но обичам да работя и в ярки дюсови цветове. Това е и отправната точка, силните цветове, заключени между ахроматичните черно и бяло.



V.S.: Едно клише, без което не можеш?
Н.:
Черното е най-стилният цвят.

V.S.: И едно златно правило, без което можеш?
Н.:
Правилото на златното сечение.

V.S.: На какво ухае, иначе много харазматичният, моден бизнес?
Н.:
На умора.



V.S.: Смеем да твърдим, че пазарът на добра мода в България се развива, твоите лични впечатления?
Н.:
Потвърждавам, расте поколение от млади и способни дизайнери, които са съвсем адекватни за 21 век и имат възможността да бъдат любопитни и за света.

V.S.: Можем ли да кажем: "По ръба ще я/го познаеш?
Н.:
Не, няма да е достатъчно.



V.S.: Всяко нещо струва колкото струва - умееш ли да оценяваш сполучливия разход и как го претегляш?
Н.:
Времето ми е най-ценно, затова ако разходът е в посока спестяване на време или го прави по-качествено, тогава разходът е оправдан.

V.S.: Облечи ни в нещо имагинерно сега!
Н.:
Нека да е дългата тункика от колекцията, пък можете да я носите и на плажа, и на вечерен коктейл.



V.S.: Изглади един свой недостатък (може и непризнат).
Н.:
Признавайки за него, може би ще го изгладя, това е моята нетърпеливост, колкото положително, толкова и отрицателно качество.

V.S.: Направи ни един комплимент.
Н.:
View Sofia, продължавайте да държите читателите си под пара!



V.S.: Разкажи ни бъдещ проект.
Н.:
Само загатвам за страхортен проект, които ми предстои да реализирам това лято, вдъхновен от културното наследство на България!

V.S.: Успех, Н.Б., и ти ни дръж под пара!


Miele FashionMaster е система за гладене с пара и активна дъска за гладене, с патентована система за сгъване, разгъване и регулиране на височината. Ютията на уреда има функция „Автоматично отстраняване на котлен камък„ и е с плоча пчелна пита, патент на Miele, което гарантира равномерно и перфектно разпределение на парата по цялата гладеща повърхност. "Активната" дъска за гладене разполага с вентилатор, който може да всмуква и издухва въздух, като така гарантира, че парата прониква в тъканите оптимално. Това предпазва леките и копринени тъкани от хлъзгане и така улеснява гладенето им, предотвратява и следи от шевове и апликации да се отпечатват на тъканите.

Уредът е снабден с удобен дисплей, на който се изписва всяка функция, при процеса на гладене.



В зависимост от модела, системaта за гладене на Miele B 3847 генерира налягане от 4 бара като разполага с удобен накрайник за пара, с който лесно изглаждате гънките по вертикално окачени дрехи. Всичко останало и пълните характеристики на модела са онлайн на www.miele.bg

More All fashion