Следва

Какво носи редакцията: Bell Bottom Blues

Fashion places: Гери Баева

Красотата на споделеното...

All fashion преди 5 години

Помните поредицата ни "Сутрин в 7 точно", нали? Днес я взимаме от архива, обличаме я цветно, хвърляме я в лятото и я споделяме с Гергана Баева. Основател на салони за красотата COCO Dry Bar & COCO Nail House, където правят и красиви сватби и момински  партита, освен божествени коси и перфектни нокти. 

Гери е извор, денят е река, гмурваме се, за да се потопим и после да вирнем нослета по-високо. Вижте!

V.S.: Каква може да е рецептата за перфектно утро на една страшно готина жена?
Г.Б.:
Определено не съм от хората, които спят до късно - някак загуба на време е. Сутрин съм активна - спорт, работен режим, най-вече пиша сутрин, на свежо, с чаша чай.

V.S.: Кое е първото място, чийто праг прекрачи кракът ти днес, Гери?
Г.Б.:
На моите места - СОСО. Макар и да не е нужно да съм нон-стоп тук, ми харесва да съм с момичетата, да правим планове и да обменяме идеи на сладка приказка с клиентите, които са вече и приятели.

V.S.: Дневните традиции на една много хубава и активна жена включват?
Г.Б.:
Всеки ден да правя по нещо за себе си - важно е да превръщаме грижата в удоволствие, а не в наложена от обществото норма.

V.S.: Въпрос - дискретно клише, каква е тайната на успеха?
Г.Б.:
Да обичаш това, което правиш - пак клише, но е моята максима за всичко, с което се захвана. Всяка сутрин да се събуждаш с желание и с нови идеи, което неминуемо идва от енергията, която получаваш обратно. И да не чакаш уикенда, а понеделник да е най-лошият ти ден. Всеки може да е успешен, стига да положи необходимите усилия и отношение.

V.S.: Жените обичаме да се вглеждаме една в друга, а ти можеш да кажеш много за красотата – дай ни един бърз, преживян урок?
Г.Б.:
Редовната грижа за външния вид би спестила грижи и средства. Например с косата - ако се сещаме да я освежим в дължина на всеки два месеца, тя ще е красива и здрава, а не да я оставим без подстригване шест месеца, например.

V.S.: От какво са така красиви косата, кожата и ноктите ти?
Г.Б.:
Благодаря :) Кожата е ген и за момента фокус са косата и ноктите, и грижите за тях. Обръщам внимание с какви продукти ги третирам и най-вече как. Косата расте красива, ако скалпът е добре почистен и получава редовна хидратация по дължините. Ноктите даже и без лак е добре да са почистени от мъртвата кожа в основата и да се използват масла като бадемово, например, с витамини А и Е, които да хидратират кожата и ноктите. И не без значение е с какво се храним - балансиран режим богат на протеини, омега-3 мастни киселини и витамини помага на тялото да произвежда нова коса и здрави нокти. Знаете ли, че нашата коса е 97% протеин...

Часът е точно 10.00, допиваме си кафето на ул. „Николай Хайтов“ , където се случва чудото на салони COCO - нашата първа фешън дестинация. 1 от 4. Денят се очертава да е дълъг, а маршрутът - цветен, интересен и забавен. № 1:

V.S.: Салони COCO са твоята рожба, разкажи ни историята им?
Г.Б.:
Марката СОСО е на три години - предизвикателни и прекрасни, в които идеята за персонализирания тип обслужване се прие много радушно и има вече едно голямо съсловие на т.н. СОСО момичета - дами, които се грижат за себе си и са истински щастливи, уверени и със самочувствие. Вярваме, че професионализмът не се измерва само с уменията, а с това колко добре разбираш и обслужваш клиента. И затова не сме само салони, а места, в които всяка една от нас намира себе си.

V.S.: Момичешкото очарование е много доловимо тук.
Г.Б.:
Идеалът, мечтите, вярта в доброто и красотата - това са част от нашите оптимистични възгледи, които носят и атмосфертата в СОСО.

V.S.: Любимите ти три цвята този сезон?
Г.Б.:
Пастелно розово, тъмно зелено, бяло.



С бавна крачка се запътваме към втората Fashion локация за деня, само на метри от COCO е и носи очарователното име "Gellato&Latte". Обединява любими неща - италиански сладолед по специална рецепта и ароматно кафе. Place №2.

V.S.: Как те откри Gelato&Latte?
Г.Б.:
Джелатото е от малкото неща, които могат да ме изкушат, а с Gelato&Latte беше любов от първата лъжичка! От няколко месеца сме съседи в кв. Изток - те са изключтелно удобно до The Barber Shop Sofia, друг мой проект за последните години (някой друг път трябва да ви разкажа повече за барбър културата, мъжете като клиенти и какво е да създадеш първата и най-голяма бръснарница в България).

V.S.: Любимият ти вкус?
Г.Б.:
Сорбе от малини и мента в хрупкава, прясно изпечена фунийка - денят грейва и се усмихвам широко. Така разбирам аз любовта!

V.S.: Кои други забранени удоволствия би равнила на порция великолепно джелато?
Г.Б.:
Не би трябвало да има забранени удоволствия, ако са в мярка. Но ако трябва да сравня серотонина, който се отделя при взаимодействието ми с порция джелато, може би това би било още нещо сладко. Обожавам шоколад под всякакви форми.

Награбили по един сладолед с по три вкуса, хващаме  пътя за № 3. Не е на walking distance, затова се натоварваме в колата, по пътя клюкарим по женски - рокли, обувки и така, и неусетно паркираме пред Мястото с голямо М. Модна къща Sassa Bjorg.

V.S.: Защо Sassa Bjorg?
Г.Б.:
Това е от онези места, които те карат да се чувстваш специална... Кройките, материите, отношението - всичко е както трябва. А и винаги намирам себе си с техните модели. Казах ли, че са бъргарска марка ;).

V.S.: Как стигна дотук?
Г.Б.:
Първият път преди няколко години с тях направих рокля за един специален повод. Останах много впечатлена от Мила и нейния екип, от начина, по който изпълниха поръчката от началото до края. На първата проба усетих онова “създадена за мен” чувство, след като всичко беше като излято по мен.

V.S.: Последното ти съкровище от това място?
Г.Б.:
Не едно, а три накуп! Почитател съм на роклите - много женствена се чувствам в техните модели и от пролетната колекция се влюбих в две, и една риза. Роклите хубаво подчертават талията, едната е в актуалните пастелни цветове за сезона, другата с по-ярки и създава страхотно настроение.

V.S.: Всяка жена си има фаворити в гардероба, кои са твоите топ три от Sassa Bjorg?
Г.Б.:
Роклята я слагам на първо място. Имат запазен почерк на моделите с якички и туту полите - точно толкова феерични и пухкави, колкото трябва, с опция да имаш повече от една в различен цвят.

Излизане по женски без шопинг терапия не може, и след дневната  доза, сме готови за последното за днес, №4, място. Пред магазин със закачливото име "Jelanie"сме, не го знаем, очаровани сме от раз. Скандинавски полъх, уют за дома...

V.S.: Магазинът се казва „Jelanie“ – пожелай ни нещо!
Г.Б.:
Щастие за всички!

V.S.: И силно Желаем да ни разкажеш повече за него...
Г.Б.:
Скандинавски мебели, осветление, аксесоари и играчки от естествени материали и с минималистичен дизайн - място, от което можеш да обзаведеш дом и офис в съвременен стил, и да откриеш уникален подарък. Продуктите в "Jelanie" идват директно от Копенхаген и носят със себе си този така приятен скандинавски уют, който сте регистрирали и в СОСО.

V.S.: Кого би довела тук?
Г.Б.:
Всеки, който иска да се чувства уютно вкъщи и цени личното си пространство.

V.S.: Колко често се отбиваш?
Г.Б.:
В момента правя нов дом за семейството ми и често идвам да се заредя с нови идеи и да отмъкна нещо за вкъщи, но минавам и да пораборя тук, от време на време. Да, имат едно удобно голямо бюро, което Криси отстъпва на хора като мен, които не са вързани в офис и творят на воля навсякъде. А тя е създала прекрасно място, което предразполага, и то много.

Очарователното място, заявено като последно за деня, ни води към още и още въпроси. Не сме готови да се разделим.

V.S.: Дай ни жокери за още 3 локации, на които с удоволствие водиш, например, сина си, и още 3, на които би завела чужденец?
Г.Б.:
С Тома обичаме да се забавляваме заедно на открито и Южния парк зад музея “Земята и хората” ни е любимо. Даже си имаме две дървета, под които разпъваме одеало и си правим пикник. Любимо място на двама ни е ресторант Вентана - страхотни кюфтенца за него и други гурме изкушения за мама. Често сме и в Gelato&Latte - крушата не пада по-далече от дървото ;).

Чужденец, ако трябва да разходя извън историческите забележителностите в София, може би Made in Blue за хапване, коктейли в Vbar и продължение на една хубава вечер с приятна музика и танци в Tabacco Garden Bar.

V.S.: След като те оставим, накъде ще продължи пътят ти, докато си легнеш в завивките?
Г.Б.:
Оттук имам среща с Еми от Forget-Me-Not да ми покаже новите си красоти за лятото, които достойно имат място в СОСО. След това ще посрещна Тома от училище и ще вечеряме навън с приятели в Made in home - още едно любимо място, но предупреждавам да си правите резервация, ако се запътвате натам.

V.S.: Финалът на един такъв, приятно натоварен, много женски ден?
Г.Б.:
Обичам да съм вкъщи. Това е мястото, което съм създала с много любов и уют, място само за мен. Вечер, след като вече не звъни телефонът и не летят съобщенията, оставам сама с мислите си и подреждам успешно утрешния ден.

Доволни сме. И ние, и тя. Ние си имаме нашите нови Fashion Locations, които добавяме към любими,а тя е просто невероятна. Пътищата ни се разделят, поне засега. Знаем, че ще имаме и нови срещи. Хващаме крачка в ритъма на...

V.S.:За финал искаме песен, с която да усетим настроението ти в момента...


Адреси на локациите:

COCO - ул. Николай Хайтов 2,

Gelato & Latte - ул. Самоков 28Б,

Sassa Bjorg - ул. Солунска 65,

Jelanie - ул. Ангел Кънчев 24

 

More All fashion