Следва

Шавиер Бош представя: „Някой като теб”

Минисериалът “Случаите на Корморан Страйк“ от 1 юни в HBO GO

Историте за британския детектив от Дж. К. Ролинг са адаптирани от CINEMAX и BBC ONЕ

Movies & TV преди 5 години

Страйк е военен ветеран, понастоящем частен детектив с малък офис в Лондон. Той е странник с характер, а накуцването от травмите допринася още повече за облика му на белязан от физически и емоционални рани темерут. Неговата уникална проницателност и опит като разследващ военен обаче се оказват от решаващо значение за разкриването на сложни престъпления, които поставят полицията в задъдена улица.

Минисериалът, базиран на едни от най-продаваните романи на Робърт Галбрeйт, псевдоним на създателката на Хари Потър - Дж. К. Роулинг, е колаборация на CINEMAX и BBC ONE. Всичките седем едночасови епизода дебютират у нас този петък, 1-ви юни в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Сериите ще могат да се гледат и по телевизионния канал CINEMAX – по епизод на седмица в поредни съботи. Първият ще бъде излъчен на 2 юни от 21:50 часа.

Първоначално сериалът е планиран като проект между HBO Америка и BBC One. В последствие HBO преценяват да включва заглавието в другия си канал - CINEMAX. Така проключенията на детектив Страйк стават достъпни в HBO GO и за зрителите на двата телевизионни канала.

Три от епизодите са посветени на първата книга „Зовът на кукувица“, а историите в следващите две книги, „Копринената буба“ и в „Служба на злото“, се разплитат в по два епизода. И трите книги са достъпни за българския читател, благодарение на издателство Colibri и могат да бъдат намерени в книжарниците в страната.

More from View Sofia

More Movies & TV