Следва

54-годишната бивша на Сталоун очаква дете!

Зои Кравиц: "Единственото, което никога няма да сложа, са неудобни обувки"

Интервю с актрисата за най-вкусните бургери в света, родителите и късата подстрижка

Celebrities преди 5 години

Миналата година 29-годишната Зои Кравиц направи прекрасна роля в сериала "Големите малки лъжи" и завинаги излезе от сянката на родителите си - музиканта Лен­и Кравиц и актрисата Лиза Боне. Неотдавна момичето получи още една важна роля - лице на грим линията на YSL, която й отива много. В черен костюм с панталон Saint Laurent, крупни винтидж синджири до самите рамене, подстрижка на момче и бежово червило на устните, Зои се среща с колега от Vogue в кафене в центъра на Париж. Привет­лива и дружелюбна е, и макар че се пести на комплименти и целувки, както е прието сред холивуд­ските звезди, отговаря на въпросите откровено и без клишета, за каквото и да я попитат: за детството, за любовта към модата, грима или женското приятелство.


Моден съюз

Saint Laurent — това е идеалния ми партньор. Дрехите им не са нито прекалено женствени, нито прекалено брутални. Получава се интересен коктейл от рок-н-рол и лек безпорядък. В тези дрехи не изглеждаш прекалено ра­финирано, което ми харесва. На жените от десетилетия се диктува, че трябва да обличат неща, в които да изглеждат хубавички, а Yves Saint Laurent, струва ми се, е единствен­ият бранд, който от самото начало заяви: андрогинността е секси. Както виждате, напълно съм съгласна с това.

За красотата

Променям се с помощта на сенки и червила - за мен това е като игра. Макар че в обикновения живот почти не се гримирам. Сутрин, буквално на бегом, подчертавам веждите с молив: и то не за да се гримирам, а за се разхубавя. След тежък ден слагам под очите коректор Touche Éclat от YSL, и лицето по чуден начин става свежо. Най-важното е да съм сигурна, че тоналният крем е добре разнесен. Вечер избирам едно от двете - гримирам ярко или очите, или устните. Червеното червило изглежда особено секси. По-рано го избягвах, защото се размазва и разтича. Но специално за мен YSL създадоха течни матови червила Tatouage Сouture — суперустойчиви. За да ги сваля, преди сън понякога трябва да използвам скраб. Затова пък мога спокойно да се целувам с гаджето си, без да се притеснявам, че червилото ми ще омаже цялото му лице.

Да има храна

Имам много дисциплиниран план по отношение грижата за себе си - благодарение на мама. Помня как, докато бях много млада, се връщах от парти и лягах да спя от вратата, а мама ме будеше и ме караше да си сваля грима. До днес съм запазила този навик. Освен това майка ми е веган и ме приучи да се храня правилно. Макар че от време на време наблягам на бургерите в In-n-Out Burger в Ню Йорк. После обаче минавам на свежи плодове и ядки. Мама вече не е така определяща, като по-рано: сега повече гледа към брат ми и сестра ми (децата на Лиза от актьора Джейсън Момоа) — те хапват прошуто и сирене, което за мен беше забранено.

Краткият път

Отдавна ме преследва желанието да се подстрижа късо и преди години се реших. Първото усещане беше страшно - че съм загубила женствеността си, на после се научих да я изразявам по друг начин. Помня усещането, когато с новата прическа сложих мъжки костюм и заприличах на момче, не се чувствах привлекателна. После сложих на устните си червило - и мъжкото и женското се смесиха. Сега се чувствам комфортно с къса коса: и блондинка, и брюнетка. Не се страхувайте от експерименти, разкривайте красотата и сексуалността си. Косите винаги ще пораснат пак.

Уроците на живота

Най-доброто възпитание е личният пример. Когато съм се родила, моите родители са били много млади - баща ми на 24, мама - на 20. Били са вътрешно свободни хора и към всичко се отнасяха с лекота и чувство за хумор. Помагаха на хората наоколо, аз просто гледах и повтарях. При това съм възпитавана строго - мама и баба, с която прекарвах много време, следяха да се храня правилно, да се занимавам с йога и да си лягам навреме.


Чисто злато

Мога да съм различна всеки ден. Обичам да ходя по магазините, пазарувам дрехи от сайтове, в молове, на най-интересно ми е на бит-пазарите и във винтидж магазините. Как да опиша усещането на възторг, когато намериш феноменална рокля или чанта! Преди няколко месеца на пазара Портобело в Лондон се натъкнах на синьо кимоно от 20-те години на миналия век. Това е любимият ми период в модата, тогава се създават убийствени тъкани в невероятни цветове, и после от тях се ушиват не просто рокли, а произведения на изкуството. Което не значи, че трупам винтидж неща. Златното правило в модата е смесването. Ако си облечен само в скъпи дизайнерси дрехи, ще изглеждаш скучно, а ако си само във винтидж - ще си като бродяга. Единственото, което никога не бих сложила е неудобна обувка.

Да сме си приятели

С Бони от "Големи малки лъжи" сме различни, но аз научих много от нея. Свикнали сме да смятаме, че конкуренцията между жените за мъжа е нещо нормално, докато моята героиня учи да се подкрепяме една друга. Често се събираме с приятелките ми: аз готвя, дълго си бърборим, плямпаме за живота и проектите си. Това ни помага да преглътнем страховете си. Важно е в живота си да имате човек, когото можете да послушате и да ви даде съвет. Затова и жените трябва да се обединяваме, както се случи например на "Златния глобус".

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.