Следва

Любимият дизайнер на Кейт Мидълтън се оправда за критиките си за роклята на Меган

Големите любовни истории: The BUSHes

Епичната любовна история от първата среща до окончателното трагично сбогуване…

Love преди 5 години

Добре познатата двойка, Барбара и Джордж Буш, чиито имена оставят траен отпечатък на американската политическа сцена и се превръщат в символи на мощ и единство, споделят любовна идилия, прекъсната единствено от смъртта. Бившата първа дама на САЩ, Барбара Пиърс Буш среща мъжа мечта на 16-годишна възраст - бъдещия си съпруг Джордж Х. Буш. Двамата млади и силно влюбени живеят с магията на любовта повече от 76 години през триумфи и трагедии, Световна война и четири години в Белия дом. Любовта на бившата Първа двойка не само устоява на всички предизвикателства на живота, а става все по-силна с времето. Джордж увековечава дългогодишната романтика в колекция от писма, публикувана през 1999 г., където пише: "Ти ми даде радост, за която малко мъже дори са предполагали.”

Всичко започва със споделения коледния танц през 1941 г. между Барбара Пиърс, дъщеря на издател от Рye, на едва 16 години и Джордж Буш, военен авиатор на 17. Той забелязва Барбара, облечена в зелена празнична рокля от другия край на залата, настоява да бъде запознат с красивата дама. Тъй като младият Джордж не е танцувал преди, кани лейдито на разговор, превърнал се в среща, а в последствие и в повече от половин вековен брак. След едногодишно забавляване, Джордж предлага брак на Барбара през август 1943 година, нощ преди да бъде извикан да служи на фронта по време на Втората световна война. За голямата любов подсказва и подхода на младежа, кръстил и трите си военноморски самолети не както и да е – Барбара.



Километрите разстояние между Попи и Бар (така се наричат помежду си) младата двойка побеждава с непрестанната кореспонденция и множеството любовни писма, от които разбираме за щастието и красотата на емоциите, които изпитват един към друг. 6 януари 1945 година, е датата, на която лейди Бар казва заветното „Да“ на първия целунат мъж в живота си. След раждането на първородния син, семейството се премества в Тексас, където съвсем скоро увеличават броя на членовете на семейството си със второ момченце на име Джеб и момиче, наречено Паулин. През 1953 г. жестока трагедия застава на прага на младото семейство Буш – съдбата им отнема Паулин след седем-месечна битка с левкемия. Трагичната загуба неминуемо подлага на голямо изпитание брака на Буш, но в крайна сметка прави отношенията им още по-силни. Възстановявайки се от случилото се, двойката решава да има още три деца: Нийл, Марвин и Дороти.



В периода от 1989г. до 1993г., двойката се отличава с чувството си за преданост към Белия дом, изпълнявайки ролята на Президент и Първа дама на Щатите. В Белия дом името Буш се превръща в синоним на семейство, единност и работа в екип, но като едно цяло. Тяхната привързаност, подкрепа един към друг, разменянето на съвети и доверието са главен източник за позитивизъм и стабилност, които държат семейството здраво.



По повод повече от 50-годишната любовна история, наскоро отишлата си Барбара споделя, че тя и съпругът й са двамата най-щастливи хора в света. "Когато се утаи целия прах и всички тълпи изчезнат, нещата които наистина имат значение, са вярата, семейството и приятелите. Ние сме изключително благословени, че ги имаме”.

Барбара и Джордж, казващи си „обичам те” всяка вечер преди лягане, биват разделени от смъртта. Развълнуван от последното изречено от съпругата си, в първото публично изявление след нейната смърт, бившият президент казва: „Знаем,че Бар е на едно по-добро място, където почива в мир. ” през сълзи добавя 93 -годишният Джордж.

More Love