Следва

H&M и UNICEF България се обединяват за обща благотворителна кауза

This is America! Пролет/Лято 2019: Alexander Wang

Don't catch you slippin' up…

Runway преди 5 години

През януари Уанг обяви, че заменя познатия график за презентации на ready-to-wear колекциите от септември и февруари съответно за декември и юни. Вместо презентации на две главни и две pre-колекции на година, Уанг ще представя моделите си в само две основни колекции, но със стратегически разпределени пускания на пазара. Дебютът на новия график направи дефилето за Пролет/Лято 2019 със семплото название “Колекция 1“.

На мястото на всеки от гостите грижливо е поставена бележка, обясняваща нестандартното наименование на линията: „ново начало, нова идентичност и ново време за бранда ми“. Обяснението е придружено от благодарности и кратко напомняне, че самият Александър Уанг не крие, а се гордее с имигрантските си корени, правейки препратка към наболелия в Щатите проблем.

Времето на провеждане и името на шоуто очевидно са променени, но опира ли до идентичността на бранда, нищо не се е променило. Озвучаването е хеви метъл (по подразбиране), моделите носят бандани ала Аксел Роуз. За допълнително rock усещане, добавяме oversized якета, протъркан деним, много кожа и миниатюрни къси панталони и поли. За дозата сексапил отговарят crop топовете, металните вериги, корсетите. Подсиленото edgy усещане този път е придружено и от огромна доза ирония.

Какво е новото от Уанг, открийте в галерията горе>>>
 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.