Следва

We love: Бански като от 50-те - пин-ап за девици

H&M и UNICEF България се обединяват за обща благотворителна кауза

В началото на седмицата H&M България стартира в магазинната си мрежа активност за повишаване на информираността и набиране на средства за развитието на патронажната грижа, подкрепена от УНИЦЕФ. Тази локална инициатива идва в следствие на новото глобално партньорство между H&M Foundation и Детския фонд на ООН, което бе обявено в края на 2017...

All fashion преди 5 години

В периода 28 май – 10 юни клиентите на H&M ще имат възможността да дарят 1лв. или друга сума по тяхно желание в подкрепа на малките деца. Събраните средства ще бъдат насочени директно към УНИЦЕФ България, за да спомогнат за изграждането на достъпна национална мрежа на услугата патронажна грижа, която да подкрепя родители и семейства с бебета и малки деца в цялата страна с практични съвети, насоки за по-добра грижа и консултиране за насърчаване на детското развитие. Това ще подобри шанса на децата в България да получават пълноценна грижа от възможно най-ранна възраст.



Статистиката показва, че всяка година между 8,5% и 9,5% от бебетата в страната се раждат с ниско тегло, което е свързано с повишен риск от увреждания и проблеми в развитието. 5,4% от децата на възраст между 1 и 2 години са с изоставане в растежа. Детската смъртност в страната ни e по-висока от средната за ЕС. Създаването на по-широкобхватна система за подкрепа на родителите ще допринесе и за намаляване на социалното изключване. УНИЦЕФ работи, за да осигури най-добър старт в живота на всяко дете в България в дългосрочен план.

Партньорството между УНИЦЕФ и H&M Foundation датира от години на международно ниво. През 2017 то бе подновено официално чрез старта на нова глобална инициатива, фокусирана върху подкрепа на децата с увреждания и затруднения в развитието. Организацията с нестопанска цел H&M Foundation реализира дарение на стойност 3,7 милиона щатски долара, с цел да разшири съществуващите програми на УНИЦЕФ за ранно детско развитие в България, Перу и Уганда, за да ги направи по-достъпни и съобразени с потребностите на децата с увреждания и техните семейства. Това би подпомогнало около 20 000 членове на семейства и лица, които се грижат за деца в ранна възраст, да осигурят възможно най-добра грижа за децата си.



На локално ниво в България, до момента 11 000 семейства са получили индивидуална подкрепа благодарение на услугата патронажна грижа, осъществявана от Центровете за майчино и детско здраве, които работят в областите Шумен и Сливен с подкрепата на УНИЦЕФ. С настоящата си активност H&M България затвърждава ангажимента си като отговорна компания, която се стреми да развива бизнеса си по устойчив начин, като се фокусира върху промотирането на четири приоритетни области: образование, чиста вода, равенство и защита на планетата.

#HM #UNICEFBulgaria

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:
• ЗА H&M FOUNDATION: hmfoundation.com или последвайте @hmfoundation в Instagram и Facebook.
• ЗА УНИЦЕФ И ПАРТНЬОРСТВОТО С H&M: https://www.unicef.bg/h-m
• ЗА КАМПАНИЯТА В ПОДКРЕПА НА РАННОТО ДЕТСКО РАЗВИТИЕ: http://bit.ly/2kCcKgZ

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 8 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.