Следва

Resort 2019: Fendi

We love: Бански като от 50-те - пин-ап за девици

Търсим вдъхновението в плажните гардероби на Мерилин Монро, Рита Хейуърт, Елизабет Тейлър и останалите легенди...

All fashion преди 5 години

Как си представяме идеалното плажно присъствие този сезон не е сложен въпрос, като вземем предвид тоталната тенденция нещата да изглеждат прекопирани от онова време.

Годините са 50-те на миналия век, кариерите на Мерилин, Грейс Кели и Елизабет Тейлър са в своя пик, а снимки на тези изключителни жени в бански с достатъчно прикрити бюстове и бикини с висока талия са във всяка шофьорска кабина и всяка моряшка каюта. Тогава този плажен имидж е на ръба на приличното, а днес го предпочитат почти-девиците, новоизпечените мами и по-зрелите фенки на модата. И ние.


 Елизабет Тейлър

Най-важните отличителни черти на банските от 50-те са: висока талия, горна част тип балконет и цели бански с открити рамене. В такива актрисите от Стария Холивуд си правят слънчеви бани по време на Кинофеста в Кан и се появяват в секси сцени от легендарни филми: "Да хванеш крадец" с Грейс Кели от 1955 г., "Внезапно, миналото лято" с Елизабет Тейлър от 59-та, "Някои го предпочитат горещо" с Мерилин Монро от същата 59-та.


 Грейс Кели


 Мерилин Монро

Белоснежни, на райета, с меки рюшове и на цветенца - това са най-романтичните модели бански, които, в допълнение на всичко останало, моделират фигурата просто божествено. Някои от най-красивите вариации по темата от новите колекции - в галерията горе.


 Джейн Ръсел


 Рита Хейуърт

More All fashion