Следва

Професор Станислав Семерджиев: Всички сме свързани в Дървото на Живота! Part 2

ПРЕ/ОТКРИЙ СОФИЯ: Една изложба, на която ще отидем!

На 07.06, четвъртък, от 19:00ч в Gifted Sofia на ул. Иван Денкоглу 24 ще се открие изложба с улични фотографии от София на Константин Радев...

Events преди 5 години

Фотоизложба на Константин Радев 07.06 – 21.06

ЗА ИЗЛОЖБАТА

Изложбата на Стан Парталев „Пре/открий София“ беляза отварянето на вратите на Gifted. Малко след първия рожден ден на новия градски възел пре/откриваме София, този път с фотоизложба.



Тя представлява 24 сребърно-желатинови копия, ръчно изработени от филм чрез класическа техника. Процесът по подготовката ще бъде документиран и може да бъде проследен в социалните профили на автора.

Във Фейсбук събитието ще се показват акценти от подготовката, както и снимки, които ще бъдат представени на изложбата. Към нея ще има безплатна хартиена публикация в тираж от 100 броя.



Вернисажът ще се състои на 7 юни (четвъртък) от 19:00ч в галерийното пространство на Gifted Sofia. Изложбата ще може да бъде видяна до 21.06 като мястото е отворено всеки ден, без изключение, от 10:30 до 19:30 с обедна почивка между 13:00-14:00ч.

Фотографиите от събитието, както и картички с избрани снимки, ще могат да бъдат закупени на място в дните на изложбата.

ЗА СНИМКИТЕ

Избраните снимки показват спонтанни моменти, заснети по улиците на София в периода между края на 2014 и сега.



В най-общ смисъл снимките попадат в категорията на репортажната фотография. Те могат да бъдат определени с това, което на английски наричат “street photography“, а проф. Румен Георгиев – Рум назовава този жанр с изключително удачното „фотография на ежедневието“.

Столични сюжети, пейзажи и персонажи – фотографиите запечатват състоянията на градския човек. Жестове, емоции, детайли се преплитат в странности и щастливи случайности.



ЗА НЕГО

Роден съм в началото на 90-те. Израснах, кръстосвайки улиците на София, благодарение на разностранните ми и нетипични хобита.

Имам собствен фотоапарат от втори клас, но едва по време на следването си задълбочих своето увлечение по фотографията, вдъхновен от лекциите по кино и документалистика.

След завършването си в Англия се върнах в София и с нов интерес започнах да обикалям и снимам по улиците. Първо с дни, после с месеци.



„София е град, за който често е трудно да запазиш категорично мнение.“ – за сп. Фотобюлетин, 2016

Заповядайте да пре/открием София заедно!



ВРЪЗКА КЪМ СЪБИТИЕТО

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?