Следва

АNASTACIA отмени концерта си в България

Басът Юлиан Константинов превзема сцената на Народния театър

Гастрол на Старозагорската опера в столицата с роля в „Лучия ди Ламермур“...

Music преди 5 години

На 5 юни сцената на Народния театър посреща прочутия бас Юлиан Констнтинов с роля в оперен спектакъл - „Лучия ди Ламермур“ от Доницети. След ролята си на крал Филип в "Дон Карлос" през октомери миналата година и превъплъщението в образа на Тимур в оперно-кукления спектакъл „Турандот“ през март, ролята на Раймондо в „Лучия ди Ламермур“ е трето голямо участие в продукции на държавнаат опера в Стара Загора.

Юлиан Константинов прави своя дебют в „Лучия ди Ламермур“ навремето в Софийската опера – той е Раймондо, капелан и настойник на Лучия, а Лучия е Дарина Такова.

Впоследствие международната му кариера го налага като изпълнител предимно на вердиевия репертоар, но той пази свидни спомени от участията си в „Пуритани“, „Норма“, „Лучия ди Ламермур“ – големите образци на белкантото.

През годините Константинов е пял в най-големите оперни театри на света – Миланската скала, „Метрополитън“, „Ковънт Гардън“, Парижката опера „Бастилия“, Виенската Щатсопера, Театро Колон, Лисео-Барселона, Кралската опера в Мадрид, както и оперите в Рим, Парма, Венеция, Флоренция, Токио, Мюнхен, Тулуза, Ница, Страсбург, Тел Авив, Женева. Работил е с диригенти като Клаудио Абадо, Рикардо Мути, Зубин Мета, Густаво Дудамел, Владимир Федосиев.

Емблематичният бас споделя, че приема с удоволствие поканата за ролята на Раймондо в „Лучия ди Ламермур“ за представлението в Народния. Още повече, че след премиерата си през 2016-а продукцията бе отличена с наградите „Стара Загора“, „Кристална лира“ на Съюза на музикалните и танцови дейци и Класик ФМ радио.

В спектакъла участват още Емилия Иванова, украинският тенор Назар Тацишин, Свилен Николов, Георги Динев, Пламен Долапчиев, Нели Нечева, хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора, деца от ДЮСОБ „Маргаритки“, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“. Диригент е Ивайло Кринчев, постановката е на режисьора Огнян Драганов.

More Music