Следва

It shopping list: Ерата на еспадрилите

Стил урок на седмицата: Espadrilles

Лятната еуфория провокира мислите ни. Кои са обувките, които ще носим, и как да ги обединим в една визия?

All fashion преди 5 години

Съсредоточавайки вниманието си върху обувките на сезона, намираме точно тези, противопоставени в двубой миналата седмица. Еспадрилите са must have и това лято, защо? Тайната е в приятното памучно-ленено платно, удобната ютена подметка и нежните връзки.

Основната форма, създадена във Франция и Испания, носена като единствена традиционна обувка чак до 14-ти век, задържа качеството и фината форма. Модерната интерпретация на еспарденьос (еспадрилите) позволява стилистична индивидуалност чрез различни височини, отворени, затворени, като сандали, с връзки или с каишки.

Относно маниера на носене чифтът еспадрили е най-добрият приятел за лятото. С лек етно привкус, двойката позволява съчетания както с дънки, шорти и тишърти, така и в романтични бохо вариации с дълги, широки ризи и рокли. Освен спортното и небрежно стрийт поведение, еспарденьосите биват носени и в малко по-елегантни визии.

Ако има съвет, на който да акцентираме при носенето им, той е, че момичетата с недостатъчно дълги крака трябва да внимават при подбора на вариантите за закопчаване или връзване. Високото увиване над глезените може визуално да скъси дължината на краката.

Повече за стил урока на седмицата, в кадрите долу>>>


 

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 36 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.