Следва

Benetton

Сочна и лепкава или защо Juicy Couture

Juicy Couture е марка дрехи, която не се продава в България. Обаче много би се харесала на две групи...

All fashion преди 14 години

Juicy Couture е марка дрехи, която отскоро се продава и в България, в ЦУМ. И много би се харесала на две групи потребители: първо, на почитателките на чалгата и, второ, на мацките с чувство за хумор.

Дрехите на Juicy Couture са това, което Анди Уорхол или Джеф Куунс щяха да правят, ако вместо с изкуство се занимаваха с мода. От марката са избрали простеещия, но забавен популярен вкус за своя естетика. Това си личи още от името: тяхната мода съвсем не е „висша” (“haute couture”), a e масова и „сочна”.

Дизайнерите на Juicy се вдъхновяват от стила на популярните момичета в гимназията, от захаросаните сладкиши, от големите бижута и малките пухкави кученца. С удоволствие създават анцузи от розово кадифе с избродирани коронки (направени да се носят на улицата, разбира се, а не в спортна зала) и чанти, обсипани с едри ланци от фалшиво злато.

Как е възможно това? В началото, през 90-те години, американките подминават витрините на Juicy. Марката е отчайващо непопулярна. Повратната точка поставя Мадона, когато без угризения се появява във вече споменатия кадифен анцуг.



Така цветната, лепнещо сладка фантазия става реалност. Juicy, под чиято емблема стои надписът “Made in the glamorous USA” („Произведено в бляскавите Съединени щати”), решително навлизат във всички молове и в гардеробите на съвсем зрели, разумни жени.

Juicy подхранват всеобщото ни желание да притежаваме лъскави неща. Разсмиват ни, подиграват ни се и ни оставят очаровани. Сред рекламните им слогани са култовите “Eat Candy”, “My Dog’s Better than Your Dog”, “Kiss my Couture” („Яжте сладки неща”, „Моето куче е по-яко от твоето”, „Целуни ми фешъна”). Сегашната им рекламна кампания поучава: “Go Overboard”, “Talk to Strangers”, “Show Off” („Прекалявай”, „Говори с непознати”, „Перчи се”). Магазините на Juicy са аранжирани като будоар на глезена принцеса. Редом с дантелено бельо се продават буркани с бонбони… Както е казал Оскар Уайлд, човек може да устои на всичко, освен на изкушение.



В дрехите на Juicy биха се чувствали еднакво добре и Парис Хилтън (наред с нейните български еквиваленти), и жените, които смятат Парис за срам за цивилизацията. Всичко зависи от това каква поза ще заемеш. Ако си Парис Хилтън, ще носиш Juicy и ще се взимаш насериозно. Ако не си, пак ще носиш Juicy, ще се подсмихваш и ще се радваш на живота.

www.juicycouture.com

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.