Следва

Resort 2019: Erdem

Resort 2019: Versace

Gianni through the prism of Donatellа...

Runway преди 5 години

За пореден път дизайнерският тим на Версаче, под ръководство на Донатела, създава творения базирани на епичното творчество на Джани. Всичко започна с колекцията Пролет/Лято, та през зимната  и така стигаме до днешната резортна... на същата тема.

Творейки на базата на архивните ресурси, новото преминава през призмата на Донатела, силно утвърдила стандарта за феминизъм, мощ и сила. Наблягайки върху 80-тарския силует, широките рамене и подчертаната талия, дрехите обхващат широк спектър на функционалност и удобство. Ефектът е доловен с помощта на безупречните колани, копринените шарпи, кожените изделия, ресните и корсетите, но с леко спортен привкус.

Относно аксесоарите, ясно е, че на Версаче няма равни. Предложенията съдържат емблематичните за тях ръчно изработени чанти, модерните белт бегове, барети, очила, скъпарски обеци, брошки и верижки с златисти отенъци, носени като колиета и гривни. Обувките са задължително високи, секси и декорирани по техен свойствен начин добавящи още по-голяма доза луксозност на цялостната визия.

Разглеждайки цветовата гама, трудно е да определим такава защото цялото варира между безброй цветове. Освен произведенията разпределени в монохромна естетика, намираме и такива осъществени в ъпдейтнати Версаче щампи. Незаменимата Медуза е надопълнена с образи на Пегасус, гръцки статуи, фризове и неокласически орнаменти. От друга страна бароковите и POP ART принтировки, контрастират на щампите в графична Versace Alphabet естетика.

Пречупените Versace архиви през призмата на Донатела, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.