Следва

Shoeaholic: MUST HAVE обувките на сезона! vol.2

Resort 2019: Balmain

“Става въпрос за безкрайно лято"…

Runway преди 5 години

… са думите на Оливие, описващ вдъхновението си за новата Resort 2019 колекция за Balmain. Творението обединява около 900 продуктa с идеята за няколко месечен моден маратон без риск за повтаряне.

Да бяха гледали колекцията Аврелий, Аквински или някои класически естети залагащи се за хармонично съотношение на частите в цялото, нямаше да я намерят за красива. Но ние разглеждаме цялото по различен начин. Става въпрос за обединение на няколко различни стилистики, но с еднакво Balmain поведение.

Колекцията държи вниманието към вече утвърдената за модната къща форма, мощната линия и не-конвенционните материи. Отново забелязваме 80-тарското разширяване в рамената част, силно акцентираната талия, рококо рокли, класически блейзъри, дълбоки цепки, V-образни деколтета, високи ботуши и колани /за които умираме/, разиграли пропорциите.

Материите са водещ елемент за разделяне на сегментите. Започвайки с живописни интерпретации на тропически елементи, райета, шахматни табли, сребърна мануфактура. Деним, прозрачни и тъкани описващи пустинята, създават усещане за многообразност обогатена с ръчно изработена детайлировка.

Относно цветовете, колекцията инкорпорира луксозна гама на лилави, сини, оранжеви и зелени ноти описващи тропическото. Черно бялата графичност отразява стриктността на квадратите и райетата, докато земните кафени нюанси създават ефекта на пустинята.

Цялостен преглед на дългото модно лято предложено от Balmain, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.