Следва

Две седмици по-късно: Ариана Гранде се сгоди

Be the QUEEN of Social Life

Много често самите ние не забелязваме, но около нас има много хора, които имат нужда от подкрепа, от отвличане на вниманието или просто от развеселяване. Ще ви покажем как да разширите или създадете своя кръг на общуване.

Health преди 5 години

Немалко от нас най-вероятно са имали в живота си такива моменти, в които сме мислили, че няма по-самотен човек на света. И всичкото това, когато всяка минута наоколо има буквално тълпи от хора (в метрото, в офиса, в магазина и дори в асансьора на собствения ни блок).

Можем, разбира се, да решим, че никой няма право да се бърка в работата на другите, а можем да вземем инициативата в ръцете си и да приемем приятелска подкрепа там, където ни се е струвало, че никога не може да я има.

Преодолей стереотипите

Хората най-често зацикляме върху тези, които се намират в най-близкото ни обкръжение: родители и приятели от детството. Много стереотипи пречат на това да намерим нови приятели: след 30 е трудно, един стар е по-добър от двама нови, а и въобще е нервно да се сближаваш с нови хора, току виж те обидят, обезценят и отблъснат.

Добрата новина е, че можем да се сближим с някого постепенно и редовно. Всяко добро приятелство започва със „здравей“ и ненатоварващ разговор за времето. На такава безопасна дистанция почти е невъзможно да обидиш някого силно. За сметка на това се появява възможност по-добре да опознаеш човека, да разбереш от какво се интересува, какви са неговите ценности и възгледи. И когато след известно време най-накрая се убедиш в благонадеждността и безопасността на събеседника, можете заедно да се разходите или да изпиете по кафе.

Разшири кръга си на общуване

Или как да получиш нещо от хората, без да ги използваш...

Като начало е достатъчно просто да се спреш и да се огледаш, да оцениш областта, където ще откриеш симпатични и приятни хора: съседи, колеги, групи по интереси (фитнес, танци, рисуване, курсове и т.н.), училище и университети (за тези, които имат деца), близкия магазин, групи в социалните мрежи. Ако пресметнеш колко потенциални приятели се намират в този кръг, ще видиш, че не са никак малко.

Виж различните типове на поддръжка

Често под думата „поддръжка“ разбираме абстрактното плачене на рамото на някого. Това означава, че човек, на когото може да се оплачеш, трябва да ти е достатъчно близък. А в същото време можем да се поддържаме един друг емоционално, изразявайки любов и грижа.

Подкрепа можеш да окажеш дори информационно: не да искаш съвет, а консултация. Например съседът ти адвокат може да ти разкаже много за сделките с недвижими имоти, а момичето от фитнес клуба - за правилното хранене. Но за да разбереш всичко това, трябва да се сближиш с тези хора. За целта е достатъчно редовно да поздравяваш и да поддържаш елементарен разговор.

Още един вид подкрепа може да се окаже действителен - когато можеш да услужиш с пари назаем, да приемеш пратката на съседа или да разходиш кучето му. Надяваме се, че няма нужда да уточняваме, че услугите трябва да са взаимни.

Не се затваряй пред нови приятелства

За да намериш нови приятели и близки хора, не е задължително да проявяваш кой знае каква инициатива. Достатъчно е просто да си по-позитивен и открит човек. Ще забележиш, че околните също нямат против да си намерят повод да се запознаят с теб и да общувате. Хубавото е в това, че можеш да контролираш колко наситен да е собственият ти живот. Ако ти е самотно - да търсиш нови запознанства, ако поискаш уединение – да поставиш разширяването на кръга с познати на пауза. И най-важното: да престанеш да мислиш за самотата като за зла участ. На Земята има почти 7,5 милиарда жители и да кажем, че около един милион живеят в твоя град. Постарай се да не забравяш този факт.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.