Следва

Resort 2019: Michael Kors

Spring 2019 Menswear: A-Cold-Wall

Human. Form. Structure.

Runway преди 5 години

Първото сезонно шоу за Самюъл Рос /на снимката горе/, изгряващата звезда на стрийт културата и финалист в конкурса за млади дизайнери на LVMH тази година.

Няма да си кривим душата: Фенове сме на марката от известно време и цялата тази асиметричност и интереси ракурси някак си успешно бърка в душите ни.

Бленд от структурираност и фрагментираност, различни багри и химерично усещане ни напомнят по един симпатичен начин за Абло, но не съвсем. Креативният Рос очевидно е взел най-доброто от Върджил, за когото едно време работеше.

Мъжката колекция на A-Cold-Wall ни впуска в дебрите на архитектурата, социално-пространствените отношения и мястото на самата мода в тези матрици. Представя ни фина линия между ефективната гъвкавост на мозъка и свръхнационализацията, и буквално оставя без дъх, замислено.

Част от модните критици обаче са категорични: Пролетта на марката се усеща като прекалено... сложна! Too much of that: деконструирани и подплатени детайли, плюс странни PVC ризи, но пък от другата страна точно те може да са ключът към това Самюъл Рос да получи по-голямо и по-голямо признание в модния бранш.

А и все пак както бележките към ревюто гласят: "Колекцията отбелязва нова посока и ускорено ниво на продукция за A-Cold-Wall", което само по себе си означава, че дизайнерът се стреми да изгради по-голям бизнес в продаваемо усещане.

А калибрираните точки на докосване от Рос: конструкцията, социалните ритми и нишките между двете са нещото, което ще следим с удоволствие.

А дотогава, мъжката колекция Пролет/Лято 2019 разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.