Следва

Полско съвременно изкуство

По следите на вярата изложба живопис

21 юни - 8 юли 2018г.
Откриване - 21 юни от 18.00

Events преди 5 години

Съществуваме тук и сега. Но дали тук и сега са наистина актуални и достоверни? Дали са натрапени отвън или избрани дълбоко от нас самите? Къде сме и как да се намерим?Какви са координатите на частното ни съкровено време и място? Къде живее духът ни и къде духовното се пресича с материалното?

Това са само част от въпросите, които седят зад тази изложба. Нейната идея е да се покажат и изследват онези магически места, в които сакралното, забравено и отминало продължават своя странен ход през времето и въпреки времето.

More from View Sofia

Три проекта представят българско изкуство във Виена другата седмица

Events преди 5 години

В рамките на международния форум за съвременно изкуство Viennacontemporary, който ще се проведе в австрийската столица от 27 до 30 септември 2018 г., галерия SARIEV Contemporary ще представи самостоятелна изложба на репрезентирания от галерията художник Лъчезар Бояджиев.

Тъмните тайни на нелегалната пластична хирургия и романтичните измами

Movies & TV преди 2 години

Модата на пищните форми, на които немалко личности в публичното пространство разчитат, за да привлекат погледите към себе си и профилите си, неусетно даде път на един сериозен проблем

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?