Следва

It shopping list: It's SALE time

Spring 2019 Menswear: Roberto Cavalli

It hurts our eyes?!??!

Runway преди 5 години

Вчера в рамките на Pitti Uomo се проведе първото мъжко шоу на новия креативен директор на марката - Пол Съридж /на снимката горе/, който има в CV-то си работа за брандове като Acne Studios, а и беше творчески директор на Z Zegna).

По традиция в мъжката колекция видяхме емблематичните за Cavalli животински щампи, които обаче този път сякаш бяха запазени за вътрешната част на дрехите. Пропорциите на дизайните напълно изпълниха очакванията: хлабави кройки с ненатрапчив дисонанс, както традицията повелява.

Нещото, което привлече вниманието на всички, обаче бе симпатичното наслагване на принтове, което ни предложи новият креативен. Дрехи с изобразени на тях ретро електронни часовници заляха котешката пътечка, която бе заложена насред манастир извън Флоренция - Колко вулгарно от страна на Cavalli, но пък сме свикнали, нали?

Цветовата гама за топлите сезони на мъжката колекция е съвсем семпла, като изключим, разбира се, анималистичния привкус: бяло, черно и сиво, тук-таме ярко червено и бебешко или мастилено синьо.

В едно обаче критиците са категорични: Съридж си е възложил голяма цел и определено визията му гледа към челните места на Абло и Гвасалия, особено с този новоизлюпил се "часовникарски" принт, който ни напомня на част от принт дизайните на Balenciaga, които са колкото мразени, толкова и обичани.
 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.