Следва

Summer Vibes

Spring 2019 Menswear: Versace

You've been saying it wrong! IT'S VERSACE NOT VERSACEE!

Runway преди 5 години

Каквото и да ни предложат творците на Versace, сляпо вярваме в него, кръстейки се като пред икона. Защото Versace is fuc*ing VERSACE!

Тазгодишното предложение на модната марка измества стандартите. Именно мъжката сексуалност /хетеросексуална/ преминава тихо през творческите идеи и бива пречупена през призмата на Донатела. Тя създава колекция точно за тях, мъжете, които искат да фантазират.

Разглеждайки цялото откъм силует, дизайните са в рамките на вече утвърдени норми за функционално облекло, както при мъжете, така и в няколкото дамски визии. Изградени са въз основа на конвенционални и експериментални платове като коприни, кожи, шифони, органза и латекс. Съединявайки бейсик джинск, тениски, якета, сака и ризи, визиите получават цялостен образ с помощта на майсторските аксесоари.

Колекцията представя много спортни маратонки, класически лоуфъри, леко груби ботуши и изпипани в детайлите сандали. Същото разпределение важи и за чантите, започвайки със спортни сакове, класически мъжки чанти, клъчове, писка и фемино чантички. Освен многоцветните очила и дамските шалове, важен акцент са новите, като стилистика за Versace, рибарски шапки.

Разглеждайки цветовата гама, тя не е никак определима с точни параметри. Базисът в моноцветните визии са бялото, черното и по един аутфит в неон зелено и розово. Останалата част от цялото е аранжирана в многоцветни текстилни разработки, започвайки с бейсик райета, минавайки през флорални ярки мотиви и трансформирани барокови щампи, завършвайки в питонени произведения.

Интересен акцент е новият принт, вдъхновен от таблоидите. Акцентът пада върху болдираните, оцветени в червено и синьо надписи: „You've been saying it wrong! IT'S VERSACE NOT VERSACEE!” - един от многото впечатляващи.

Метроселсуалните мъже на Донатела, в галерията горе>>>

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.