Следва

Resort 2019: Alberta Ferretti

Spring 2019 Menswear: Dsquared2

Милитъри…

Runway преди 5 години

…точно тази неизчерпаема тема е основа за новата колекция на братята, създали бранда Dsquared, или само така си мислим. Тъй като световните, водещи репортери от модната журналистика, нямали достъп зад кулисите на ревюто, остава сами да стигнем до заключение.

Разглеждайки колекцията, представена в Милано, забелязваме милитъри базис, като основна точка, допълнен от парашутна визия по модерен начин.

Творенията, предимно са носими, функционални и стандартни откъм форма. Разнообразието е постигнато с множеството панталони, поли, палта, блузи и рокли. Прочитът е спортен, street style с малък ъпдейт спрямо това, което познаваме като стилистика.

Събрани на едно място кожи, коприна, шифон, жакард и промазки, изграждат визии, допълнени с изключително спортни аксесоари. Най-впечатляващи са дамските сникър-сандали на висок ток.

Наблягайки върху основната гама на бежово, зелено, кафяво и черно, колекцията е обогатена с ярки лилави, сини и оранжеви тонове. 

Градските войници на Disquared2,  в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани