Следва

FUTURISTIC RETRO

The best of Resort 2019 vol.3

Насладата няма край...

Runway преди 5 години

Творците, великите имена в модата, не спират да интерпретират идеите си, а ние не спираме маниакално да следим всичко представено. В дългото като период модно изживяване с наименование Resort 2019, подробно разглеждаме голяма част от колекциите.

Разгледани и обсъдени, отново синтезираме онова най-добро, по наш вкус, както в първата и втората така и в днешната, трета част, на Тhe best of Resort 2019.

Неизбежна тема за дизайнерите е класическата елегантност оформена от чисти и семпли линии, представена в колекциите на Christian Siriano, Ralph Lauren и Piazza Sempione. Втори неизчерпателен подход е милитърито представено като естетика при Alberta Ferretti и като щампиран дизайн в модните елементи на Victoria Beckham.

Giorgio Armani отново остава верен на собствения си стил, модифициран естетически през призмата на основното вдъхновение. Същият подход бе забелязан и в колекциите Delpozo, Fausto Puglisi иMichael Kors Collection.

Цветово, създателите избират собствени гами адекватни и разпознаваеми за техния дизайнерски прочит. Минималистично в поглед на цветовете, монохромно и стриктно, подчиниха дизайните си David Koma, Chalayan и Yigal Azrouël, избирайки черното, бялото и сивото.

От друга страна Elie Saab и La Doublej довериха дизайните си на щампирани и ръчно украсявани тъкани с флорални мотиви. Разглеждайки модата като изкуство с луксозен прочит, елегантност и изисканост, колекциите на Rochas и Roksanda обединиха художествената изразителност, чрез интерпретация на абстрактни движения и експресивен цвят.

По 3 най-добри визии от резортните колекции, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.