Следва

Resort 2019: Roksanda

Стил урок на седмицата: SUNglasses are a Girl's Best Friend

Shine brigt like a diamond...

All fashion преди 5 години

Нямате търпение за лятото и дългоочаквана и дългопланувана почивка? И ние. А докато чакаме, на плажа или в града очилата си остават най-култовия аксесоар, с който да оползотворим по най-добрия начин слънчевите дни и летните аутфити.

Очевдино е, че за този сезон дизайнерите не се свенят да си играят с форми, щампи, обем и структора на аксесоарите, поставяйки огромен акцент именно върху тези елементи, чиято изначална функция е да допълват визията, а не да я "правят". Ролите се разменят и както по всичко личи Пролет/Лято 2018 (а може би и Есен/Зима 2019?) е сезонът на аксесоарите: GO BIG OR GO HOME! Започвайки от преувеличените силуети, които вече наблюдаваме навсякъде, през гигантическите шапки на Jacquemus и стигайки до предмета на днешното обсъждане - очилата.

Абсолютно задължителен елемент от гардероба на всяка кокона не само през лятото, слънчевите очила придобиват съвсем ново тълкувание от водещите дизайнери, а ние вече сме на разположение да "консумираме" тенденцията. Забравяме да мислим за тях като завършващ елемент на аутфитите си и започваме да изграждаме тоалетите си около любимия нов чифт.

Освен дизайнерите, които по принцип ексепериментират с аксесоара (Gucci, Dolce&Gabbana, Dior), за сезон Пролет/Лято 2018 по-специално внимание на очилата обръщат и в къщите на Giorgio Armani, Miu Miu, Prabal Gurung, Stella McCartney. Както вече споменахме, наблюдаваме разнообазие от цветове, форми, материали - за всеки по нещо. Разделихме любимите си находки от модния подиум в няколко категории, откривайки някакво сходство и препратки от модните дефилета.

Разнообразието е голямо, а изборът ваш: дали ще се потопите в Матрицата, или на дълбоко в носталгията по 90-те, или пък ще заложите на приятния кич на италианските марки, е без значение - няма шанс да сбърката, изберете ли слънчевите очила като акцент във визията си и то цяло лято.

Гайдът ни е изряден и на ваше разположение>>>

Matrix: Малки, тънки и геометрчини. Модел, в който Джиджи и Бела Хадид, както и Кая Гербер се кълнат.


 Prada


 Stella McCartney, Fenty x Puma

Котешки: Официално завърнали се на модния подиум, вече са един от най-големите стрийт стайл хитове.


 Maison Margiela, Valentino, Louis Vuiton


 Topshop Unique


 Miu Miu, Céline, Prabal Gurung

Кръгли: Оувръсайзд или мини? Вие избирате, разбира се, в зависимост от формата и овала на лицето.


 ALTUZARRA


 Miu Miu, Spotmax. Velentino


 Giorgio Armani


 Roberto Cavalli, Emilio Pucci, Bottega Veneta


 Marni


 Versace

Огледални стъкла: Металическото усещане добавя космически вайб към иначе класическата форма, под която ни се поднасят.


 GIORGIO ARMANI


 Chanel

Необикновени рамки: Както винаги Gucci и Dolce&Gabbana изпъкват с уникалните си и силно разпознаваеми модели. Същото важи и за всеки доверил се на италианските къщи - няма да останете незабелязани.


 Gucci


 Dolce & Gabbana

More All fashion