Resort 2019: Roksanda

Resort 2019: Roksanda

Изкуството като водеща тема…

…не само сега, а винаги е било главно вдъхновение на сръбската по произход дизайнерка, Роксанда Илинчич. Музата за резортната колекция борави в делата на Helen Frankenthaler и абстрактния й експресионизъм. Разглеждайки движенията с четка на художничката, спонтанни и красиви, Роксанда пресъздава усещането в дрехa.

Създавайки изкуство като дреха, Илинчич набляга на флуидни, обемни и пречупени форми изградени от висококачествени тъкани. Смесвайки естествени коприни, кашмир и вълна, предложенията излъчват силна доза лукс, елегантност и изисканост в рафиниран силует.

Аксесоарите скулптурирани от геометрични линии и форми обединени с кожени каиши и метални контури, допълват цялото базирано на силно чувство за цвят. Обувките, високите ботуши и чехли напълно довеждат визиите до романтична степен, а бижута решени в злато и перли подкрепят абстрактния като линия подход.

Цветовата гама, разлята в широк спектър на сетивно възприятие, тече в полето на пастелните, розови, виолетови, сини, пудрени нюанси. Експресивно, контрастът е постигнат с яркостта на тюркоазеното, червеното, оранжевото и маджента, като детайл в цвят.

Абстрактният експресионизъм като изкуство в дреха на Роксанда, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia