Spring 2019 Menswear: Louis Vuitton

Новата ера, която всички чакаха, за Louis Vuitton вече е факт и тя носи подпис Върджил Абло.

Вчера креативният показа дебютната си колекция за мъжката линия на иконичната френска модна къща. Накрая на цветното шоу Абло се разплака... ние също!


Дизайните на момчето от Илинойс, започнало като стилист на Кание Уест, направо ни завъртяха главите, да не говорим за цялата символика, която Върджил вкара в ревюто.

“We are the world.” се състоя пред Palais Royal, котешката пътечка бе решена в цветовете на дъгата, а гостите бяха разпределени по сектори на нюанси. Всички цветове, всички националности, всички идентичности и поколения са добре дошли!

До детайла и обратно. Не случайно колекцията започна с няколко изцяло бели визии, които поставят начална точка за Абло - идеята визуализира бялата светлина, която се удря през призма и се разделя на съставните й цветове, или пък факта, че дизайнерът започва изцяло на чисто?

Перфектно завършени костюми, които носят привкус на симбиозата между стрийт и висшата мода, двуредни блейзъри, широки панталони. Мъжкото LV на Абло крещеше "утилитарност", но по един особено симпатичен и много фриволен начин, който само той може да постигне. Ментовото е новият ни любим цвят, а цветните чанти с разчупена рамка, но въпреки това монограми, са фаворитните аксесоари.

Кецовете този път не са dad shoes, а дори напротив - връщаме лентата назад към баскетболните чепици, които прегръщат глезена и носят таг с иконично преплетените L и V. Fanny pack-ът също има нов облик - този на аксесоар за около бедрото, подобно на кобурите на едновремешните каубой или пък днешните хай секюрити полицаи. Ръкавиците са на пиедестал, а металическото пончо, с което ревюто бе затворенo, с надпис “Follow the Yellow Brick” ще краси, убедени сме, раменете на най-големите в модата.

На един дъх, буквално без дъх и през сълзи - Върджил Абло за първи път за Louis Vuitton разглеждаме в галерията горе>>>


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia