Следва

July Morning

Spring 2019 Menswear: Hermes

Hermes като модна къща с изградени през годините традиции, не изневерява нито на корените си, нито на естетиката си и продължава да се движи в очакваната от модната публика посока.
 

Runway преди 5 години

Вместо да наблюдаваме иновация и промяна с всеки изминал сезон подобно на останалите къщи, креативният екип зад Hermes се противопоставя на случващото се, а артистичният директор Пиер-Алексис Дюма казва следното: "Една от силите на Hermes е, че сме изцяло ориентирани към дългосрочната връзка. Творим от години с един и същи екип, а работата с Вероник (главен дизайнер на мъжките колекции) е истинска благословия. И да, светът се променя постоянно, но ние сме силни, защото имаме възможността да се преоткриваме. Но не го правим в буквалния смисъл на думата - Вероник ни учи, че не е нужно да разрушаваме всичко, за да се променим."

Думите на Дюма се превеждат в една прекрасна модерна колекция, уповаваща се обаче на богатата 181-годишна история на къщата. Класическият и много луксозен вид на дрехите бива запазен дори и в привидните спортни елементи, които макар и категоризирани като такива, биват различно разгледани.

Както във всяка една колекция на къщата, така и в тази връхните дрехи представляват важен дял - изработени от изкусна гладка кожа, те идват още с интересни детайли от ципове, разположени също така свободно и по панталоните в колекцията. Безспорен акцент бива още и коженият костюм в бежово, облечен на голо и отговарящ на актуалната кройка с три копчета на сакото.

Интригуващото в целия line up всъщност е наслагването на детайли върху луксозната основа - принтове с намек за кубизъм, деликатно драпиране на материите, както и още безпогрешната цветова палитра, плавно преливаща от наситени към пастелни тонове.


 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.