Следва

Resort 2019: Stella McCartney

Стил урок на седмицата: Наслагване на колиета

Все още да сме под отличителното влияние на 80-те години на миналия век...

All fashion преди 5 години

През изминалите няколко сезона statement обиците и по-специално тези във формата на халки във всякакви размери властват безцеремонно над дизайнерските колекции, а също така и над случващото се на улицата. И макар все още да сме под отличителното влияние на 80-те години на миналия век като тенденция и съответно големите обици да са абсолютният аксесоар на сезона, ставаме свидетели на друг мини тренд, усилено развиващ се в социалните мрежи.

Става въпрос именно за фините колиета, умело наслоени едно върху друго и по много до постигане на впечатляващ резултат. В центъра на произведението застава самото колие-монета, което позабравихме от миналото лято насам, когато аксесоарът изживя своя звезден миг.

В подбраните от Instagram кадри на някои от любимите ни фешънисти, се наблюдават интересни и леко различаващи се едно от друго съчетания. В повечето в основата наистина застава колието-монета, но също така място намират още други ретро на вид медальони, интерпретации на мидички, както и верижки в различни дължини и обеми.

Едно от основните правила за усвояване на тренда е доброто позициониране на дължините. Започваме от най-късото колие и плавно преминаваме през останалите дължини, за да изпъкне всеки от медальоните поотделно.

Друга важна точка е играта с текстури - колкото повече различни верижки добавяме, толкова по-богат и интригуващ е крайният резултат. По-плътните и дори груби такива пък са идеалното средство за постигане на контраст.

More All fashion