Следва

Ваканцията на известните: Хали и децата в Бора Бора

Офис на открито: "Лабиринт" из ONE Monev Gallery

Roses are...

All About Life преди 5 години

Хубавото /почти/ време навън и високотехнологичната компания на таблета на Huawei ни карат да затръшнем /поне за малко/ вратите на офиса и да пренесем работата, която имаме, из скритите кътчета на божествената София.

Лесно е, защото наистина с няколко клика може да свършим всичко, докато се разхождаме из цветен лабиринт, като този, който се крие зад трите колони на улица 6-ти септември.

ONE Monev Gallery is a MUST! Още повече, когато в нея ни очакват творбите на 29-годишния американец Едуард Грейнджър.

Самостоятелната му изложба носи името "Лабиринт" и насочва вниманието към КРЪГА, вечният цикъл, който очарова въображението още от зората на човечеството.



Впускаме се в личното пътуване към себеоткриването, духовността и интимния свят на едно момче, което смята безкрайния символ за абсолютно "жив" и се опитва да ни накара да придадем смисъл на самите нас чрез позицията и формата, които заемаме в заобикалящото ни общество.

Преди да потънем в цветните работи на Грейнджър, а и да си поговорим със самия него, обаче, се срещаме с Христина Лапатова, галеристката на ONE Monev Gallery, която ни обяснява цялата идея зад това Едуард да представи изложбата си точно там>>>

V.S.: Защо Едуард Грейнджър?
Х.Л.:
С Едуард се запознахме чрез нашите приятели и партньори от фондация Single Step и всичко от там нататък беше любов от пръв поглед. Неговата визия съвпада с нашата, а именно съвременен минимализъм.

V.S.: С какво е по-различен?
Х.Л.:
Различен е най-вече с липсата на страх да бъде и да изразява себе си. Той дойде в София пред една напълно непозната за него публика, но това вместо да го уплаши го мотивира да покаже важните за него теми – търсенето на себе си, идентичността и социалните норми, субклутурата.

V.S.: Разбрахме, че част от творбите е направил тук. Защото...?
Х.Л.:
Защото се вдъхнови. София може предлага качествени пространства за съвременно изкуство и мисля, че Едуард усети креативността на града.

V.S.: Зад всички тези рози се крие...
Х.Л.:
Темата за дуалността, която е централна за изложбата “Лабиринт.” Розата е символ на романтичната любов, но също и на смъртта. Естествено, България е страната на розите и това допълнително затвърди идеята на Едуард за инсталация с рози.

V.S.: Каква магия е да си част от галерия One MONEV? 
Х.Л.:
Магията да си част от един динамичен бизнес и изключително професионален екип. Предизвикателства винаги има, но Деси (Монева – собственик на галерията) е в арт бизнеса от 17 години и за всички от екипа е страхотно да се учим от нейният опит. Вярваме в артистите, които представяме и се гордеем с това, което показваме.

V.S.: А кои са следващите неща, които можем да видим зад трите колони на ул. 6-ти септември?
Х.Л.:
Предстоят ни много вълнуващи проекти свързани със съвременното изкуство от България и не само.

И понеже всяка творба на Едуард Грейнджър използва разминаването на линиите, за да изрази идеята, че границите и ограниченията винаги могат да бъдат премахнати, ние излизаме от рамките и влизаме в главата на младия художник, за да разберем....




V.S.: Как се озова в София?
Едуард Грейнджър:
Благодарение на работата ми с програмата на Single Step се срещнах с галерия ONE Monev и им показах работите си. Моментално се харесахме и започнахме да обсъждаме изложба.

V.S.: Какво си взе от нашата столица?
Е.Д.:
Върнах се вкъщи с много нови приятелства и запознанства с прекрасни хора. Най-важното нещо, което научих е, че хората в България са много отворени и работите ми доста им допаднаха.

V.S.: Безкрайността е...
Е.Д.:
Енергията и любовта са вечни. За мен точно това е безкрайност. Енергията никога не умира и винаги е вътре в нас, точно това ни свързва с Космоса, цялата Вселена и висшата сила.

V.S.: Успяваш да се измъкнеш от лабиринта само когато...
Е.Д.:
Не мисля, че някога намираме изход от лабиринта. Може би, когато умрем? Тогава намираме спокойствие, но пък, в крайна сметка, не е ли смъртта следващото приключение на живота?

V.S.: Но с удоволствие се загубваш в него, в случаите на...?
Е.Д.:
Аз съм постоянно изгубен в лабиринта. Намирам светлинка, но тя винаги е просто за малко. Изгубвайки себе си, всъщност намирам себе си.

V.S.: Roses are red, violets are blue, you are?
Е.Д.:
Ultraviolet!

V.S.: Промяната се крие в?
Е.Д.:
В трансформацията. Обичам да трансформирам себе си или моята идентичност. Постоянно си играя с това и винаги оформям вътрешната си духовност. Друг начин по който откривам промяната е чрез свързване. Общуването с хора винаги помага в това да развиеш и обмениш идеи, които може би не сте могли да направите сами.

V.S.: В твоя кръг има?
Е.Д.:
Мир и хармония... които се борят да намеря в днешния все по-развиващ се с бърз темп свят, който е пренатоварен и разсеян от твърде много информация.





Huawei MediaPad M5 е новият ни любим високотехнологичен любовник, който превръща всичко в истински вълнуващо преживяване. Благодарение на 10,8-инчовият му 2,5D извит екран вече не се притесняваме, че ще изпуснем дори и най-малкия детайл, а 2K резолюция за кристална картина ни подарява истинско незабравимо мултимедийно изживяване. Създаден за мултитаскинг Huawei MediaPad M5 обещава, че никога не е било по-лесно да правиш няколко неща на един екран – сърфираш в интернет, докато гледаш видео, проверяваш си пощата и вoдиш бележки по едно и също време. Всичко това е възможно благодарение на процесорът Kirin 960 и EMUI 8.0 в комбинация с Android Oreo.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.