Resort 2019: Antonio Berardi

Resort 2019: Antonio Berardi

"Всеки един детайл в колекцията крие по нещо от детството ми"

Антонио Берарди черпи вдъхновение за новата си резорт колекция от цветното си детство. Като дете на сицилиански имигранти, отраснало в Англия, сблъсъкът на двете коренно различни култури оставя ярък отпечатък у него.

Look book-ът към колекцията е заснет по улиците на Милано, а всеки един от уж случайните кадри разказва история: "Всеки един детайл в колекцията крие по нещо от детството ми - училището със задължителните униформи, тренировките по ръгби, крикет и и футбол." Мотивите с райета от униформите са преведени в копринени платове, а 70-тарските футболни ризи идват под формата на прекрасно направени жакардови костюми.

Сложните и силно скулптурирани силуети, разпознаваеми за Берарди, не отсъстват и в тази колекция, но сега биват преразгледани през по-мека и чувствена призма. Този маниер отново е породен от спомените на дизайнера и по-конкретно: "Спомням си красивите слип рокли и кореспондиращите им копринени халати, които лелите ми в Сицилия носеха, докато приготвяха децата за църква в неделя сутрин."

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia