Следва

Кой е любимият нискобюджетен аксесоар на Меган?

Пролет/Лято 2019: Vetements

"Иди на хуй"...

Runway преди 5 години

Демна и компания са си Демна и компания, и колкото и да обясняваха, че ще зарежат стила на Източния блок, то очевидно това няма да се случи скоро.

Дизайнерите виновни за една от най-еклектичните и предизвикваща критиците модни марки се върнаха към това, което обичат /или ги обича/ и представиха ударна стрийт колекция за Пролет/Лято 2019-та.

Колекцията е буквален синоним на провокацията и включва куп слогани на кирилица, най-любимият ни от които "Иди на хуй", грузински и руски знамена, модни котировки от Източния блок, псевдо наказателни татуси, и общо взето все неща популярни в Русия и Грузия през 90-те години.

Познатата естетика, към която се завръща марката, иска да олицетвори освобождаването и илюстрирането на живота, въпреки наистина смущаващите дизайни, но пък носи силното послание на животите разбити от гражданските войни на страните, които са вдъхновили колекцията.

"С това ревю се опитах да се изправя срещу страха и болката, които помня. Преди не исках да си спомням, не исках да прекрачвам тази граница, но сега... това не е така!", искрен е Демна Гвасалия.

Бомби, терор, татуси, агресия - факт е, че колекцията за топлите сезони на Vetements е доста груба, провокативна и носи силен заряд от мощни емоции и една идея нечистоплътност. Дизайните са политически обвързани и се опитват да изкрещят на буржоазния свят, че нещата никак не са толкова розови, колкото си ги представяме.

За пореден път, Демна & компания не ги е страх да счупят рамките и буквално да се изсмеят в лицето на модната индустрия по един особено специфичен и тренди начин.

От - До на този национализъм, намираме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.