Следва

Свърши се с модния бранд на Боно

Please say sorry to me: За скандала на Dolce&Gabbana и DietPrada

Пореден скандал в модния свят...

All fashion преди 5 години

Diet Prada е името на Instagram профил с над половин милион последователи, известен с хумористичните и често наистина правдоподобни сравнения между модни брандове, където свързващата линия е плагиатство.

Смешното тук е, че наскоро именно брандът на Diet Prada бе безцеремонно изкопиран от самите D&G. Миналият октомври Diet Prada публикува два сходни кадъра, в които се вижда неоспоримата прилика между витрините на бутиците на D&G и Gucci, а твърдението е, че D&G краде идеи.

Стефано Габана, известен в социалните мрежи с пиперливите си коментари, не закъснява да се включи в дискусията и оставя множество нападащи коментари и към администраторите на профила, и към самите Gucci. Накрая пък завършва с фразата: "Please say sorry to me!!" Това съответно става повод за много шеги, а от Diet Prada съответно превръщат фразата в слоган на тишърт, който продават на своята платформа.

Италианците от D&G обаче решават да отвърнат на удара и пускат своя версия на белия тишърт със същото послание, а цената му е 481 долора, около 12 пъти над тази на Diet Prada...
 

More All fashion