Следва

We love: 53-годишната Моника за френския Elle

Сладки изкушения 2: Сладкиш с ревен и ягоди

null

Food преди 5 години

Днес ще ви предложим едно леко, сладко и здравослвно сезонно изкушение, подходящо за всеки летен повод. Рецептата за този сладкиш е лесна, здравословна и бърза за изпълнение, тъй като сместа за хрупкавата основа и за топинга е един и същи безглутенов микс от овес, ядки, кафява захар и канела.

Съставки:

Плодов пълнеж:
- 1 чаша нарязани ягоди
- 1 чаша нарязан ревен
- 1 чаена лъжичка царевично брашно
- ½ чаена лъжичка лимонов сок
- ½ чаена лъжичка кленов сироп
- ¼ чаена лъжичка ванилия

Хрупкавата основа и топинг:
- ⅔ чаша овес
- ⅔ 3 чаша натрошени орехи
- ½ чаша бадемово брашно
- ½ чаша кафява захар
- ¼ чаша ленено семе
- 1 лъжичка канела
- ¼ чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици кокосово олио
- 1 ½ супени лъжици вода

1. Загрейте предварително фурната си на 350°F и покриите 8х8– инчова тавичка с хартия за печене. Леко напръскайте непокритите стени на тавата с незалепващ спрей за готвене.

2. Пригответе плодовият си пълнеж: В средна по големина купичка, смесете ягодите, ревена, брашното, лимоновия сок, кленовия сироп и ванилията.

3. Пригответе основата: В блендер миксирайте овеса, орехите, кафявата захар, лененото семе, брашното, канелата и солта. Прибавете кокосовото олио и миксирайте отново. Прибавете водата и миксирайте всичко заедно отново. Изсипете 2/3 от сместа за хрупкавата основа в избрана от вас тавичката за печене. Оставете я да се пече 20 – 30 минути докато не се образува златна коричка. Извадете от фурната и я оставете се охлади за 15 минути. Останалото от сместа използвайте за топинг накрая.

4. Залейте основата с плодовия пълнеж и с остатъкът от сместа за основата и поръсете с натрошени ядки и овес. Сложете сладкиша във фурната за още 20 минути. Оставете го да изстине напълно преди да сервирате. Ако не го сервирате в същия ден, го оставете покрит в хладилника.
 

More Food