Следва

Реконструкцията като трагедия и фарс

„Деветте кръга“ от Диана Петрова

„Диана Петрова е един от най-провокативните и смели гласове
в съвременната българска литература.“

Габриела Кожухарова, главен редактор на „Аз чета“

Books преди 5 години

Диана Петрова е добре позната на четящата публика, защото пише с еднаква лекота и майсторство както за възрастни, така и за деца. Писателската ѝ кариера започва с първата книга с приказки за осиновени деца в България „Двойната планета“. Следват бестселърите за деца „Мъдри приказки“ и „Приказки за цялото семейство“.

„Деветте кръга“ е четвъртият ѝ роман след дебютния „Ана“, с който печели първото място за жена автор в поредицата „Гравитация“ на издателство „Изток-Запад“; „Синестезия“, който попадна в десетката на конкурса „Нов български роман“ на издателство „Сиела“; и „Лилит“, който се изучава като част от задължителната литература в Софийския университет. Финалист е в десетия юбилеен конкурс за роман на корпорация „Развитие“ и носител на специална грамота „Бисерче вълшебно 2018“. Когато не пише, работи в IT сферата.

„Деветте кръга“ е роман за женската сила да се отдадеш и да откриеш себе си, приемайки другия. Историята проследява съдбата на двайсет и няколко годишната Габриела. След дълъг престой във Франция Габи се завръща в България с разбито сърце и с надеждата, че тук ще открие новото начало, от което се нуждае, за да рестартира живота си.

Дори не подозира за плановете на съдбата, която я изправя на пътя на Самуил Марков, IT милионер, по когото въздиша цяла София и който ревниво пази личния си живот в тайна.
Самуил винаги е бил устремен към върха - в живота, в бизнеса, в планината. Докато една внезапна среща в кафене близо до офиса му променя пътя, който така грижливо е начертал за себе си...

"Това е моят първи експеримент в любовната литература, но не е първи в еротичната, казва Диана Петрова. Традиционно книгата ми костваше едно уволнение, шест месеца на борсата и физически срив в края, но се забавлявах както никога досега. Навлязох в света на Габриела с такава сила, че без малко да се влюбя в идеалния ѝ мъж. Момичета, желая ви да изживеете своя роман като моята героиня! Той е картичка с пожелание за всички, които имат нужда да бъдат пометени от голямата любов."


 Диана Петрова

Привличането между Габриела и Самуил е мигновено, отвъд здравия разум и законите на логиката. Когато са заедно, границите на реалността се размиват в приказна фантазия, която скоро се превръща в кошмар. Милионите от IT бизнеса на Самуил привличат врагове и завистници, които насочват стрелите си към Габриела. Но по-отровни са тайните от миналото, определяли живота им до днес. За да продължат напред, и двамата ще се изправят пред собствените си демони. И ще се изкачат по спиралата на деветте кръга, които ще преплетат съдбите им завинаги.

От небостъргачите на София до върховете на Пирин, от бреговете на Марсилия до тесните канали на Венеция, новият роман на Диана Петрова събира противоположни светове и чертае страстния път към пълното сливане с другия.
 

More from View Sofia

"Баншите от Инишерин" - гледаме задължително, това е кино от висша октава

Movies & TV преди 1 година

Виртуозният драматург и номиниран за „Оскар“ режисьор и сценарист Мартин Макдона ("Три билборда извън града") отново се събира с актьорския екип на впечатляващия си дебют "В Брюж" - неотразимите Колин Фарел и Брендън Глийсън и ни отвежда в родната си Ирландия, за да ни разкаже една брилянтна, трагикомична история за приятелство, раздор, самота и човешки дух

More Books