Fall 2018 Couture: Chanel

"Много е парижанско, много е френско. Но нали знаете, френският кутюр има за цел да промотира Париж - част от задълженията му е", разказва белокосият дизайнер Карл Лагерфелд по повод последната си кутюрна колекция за Chanel, представена едва вчера във френската модна столица.

За пореден път Карл Лагерфелд успява да представи на подиума така му присъщия моден оксиморон, за който мнозина дизайнери могат само да мечтаят - модели, които са едновременно мигновено разпознаваеми, но също така и новаторски в замисъла си.

Мотивът с многоборйните ципове е застъпен във всеки един от всички 68 модела - от правите поли, през панталоните, саката и чак до вечерните рокли. При някои от визиите е просто орнамент, докато при други, циповете са превърнати в разкошни инкрустация. Виждаме ги и разкопчани, но елегантно и деликатно и то само странично.

Лагерфелд като дизайнер, за чиято стилистика не е характерно върху един елемент да се поставя цялото внимание, разнообразява циповете с камъни, бродерии, плавно наслояване на плат и от време на време малко цвят (различен от сивата гама) за разнообразие. “Elle est très élégante, non?” Très élégante, oui.

Цялата колекция в галерията горе>>> 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia