Следва

Всички носят: La bomba и компания

Fall 2018 Couture: Iris Van Herpen

Светът на висшата мода трудно бива разбран от всеки, особено когато е поднесен на толкова високо ниво, подобно на Iris Van Herpen.

Runway преди 5 години

Концепцията на новата й колекция за Есен 2018-та е версията на обратното или "забавяне движението на материята", която наблюдаваме в 17-те визии.

В дизайните на Van Herpen свързващата линия е миксът между биология, физика и купища математически алгоритми, а в тази специално дизайнерката използва още думата "синтопия" като категоризация, която пък означава: "сливане на биология и технология в едно".

Освен извънземните дизайни, които по подразбиране очакваме и получаваме от Van Herpen, този сезон тя изненадва и с няколко сравнително лесни за носене модела от вълнени сака и палта в безупречни кройки и сложна, лазерно изрязана декорация от кожа отгоре.

Измайсторените по дизайните вълни намекват за викторианския фотографски подход chronophotography, в който движението се запечатва по няколко различни начина в една и съща картина. Интерпретацията му се тълкува изключително добре, благодарение на изкусната японска органза, чрез която движението става наслада за очите.

Що се отнася до сложността и приложението на моделите, дизайнерката заявява следното: "Тези елементи не са задължително тук и сега. Те са едновременно свързани с това, което идва и това, което вече си е отишло."

Всичко - разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.